Hetta

Skickligt skapar debutanten Jane Harper en laddad stämning redan i den korta prologen på den här mycket spännande thrillern.

Hetta utspelar sig i Kiewarra, en liten ort på vischan i Australien. Det har inte regnat en droppe vatten på två år. Situationen är desperat, ingenting växer på fälten, kreaturen dör, gårdarna går i konkurs. Alla i Kiewarra är påverkade, nertyngda av den tryckta atmosfären.

När Luke Hadler skjuter ihjäl sin fru och sexårige son och sedan tar livet av sig själv förstärks den uppgivna känslan på orten. Men varför låter han sin ettåriga dotter leva? Alla är inte övertygade om att det rör sig om våld inom familjen.

Lukes gamle barndomsvän Aaron, numera polis i Melbourne, kommer till begravningen och övertalas att stanna kvar för att lite diskret undersöka omständigheterna. Aarons närvaro gör stämningen ännu mer laddad. Hemligheter i det förflutna tränger upp till ytan och gamla oförätter gör sig påminda. Kiewarra blir som en krutdurk som riskerar att antända när som helst.

Boken finns också att läsa som e-bok.

Audience:

Tags:

Review by: Hilkka Horsma Wednesday, June 7, 2017