Hilkka Horsma

Vår tipsare Hilkka Horsmas bästa sommartips.

Hilkka Horsma sommar
Du av Caroline Kepnes 

Riktigt ruskig thriller om stalkern Joe som jobbar på en bokhandel. En dag kommer Guinevere Beck in och Joe bara måste få henne.

Forum, 2015

 

Kalla det vad fan du vill av Marjaneh Bakhtiari

Ljudbok på CD, helt fantastiskt uppläst av Sanna Persson. Här får vi möta familjen Irandoust från Iran som flyttat till Malmö. De försöker skapa sig ett liv i det nya landet, de har höga förväntningar. Men allt blir inte som de tänkt sig. Språkförbistring, kulturkrockar, fördomar ställer till det ibland. Boken berör och lyfter fram ett Sverige som tror sig vara så korrekt och demokratiskt, men kanske inte alltid håller måttet. Och så är den avväpnande rolig samtidigt!

HörOpp!, 2006

 

Väktarens lärling av Joseph Delaney

Första delen i en lång fantasyserie. De här böckerna passar utmärkt att läsa på sommaren då det är ljust dygnet runt. De är så suggestiva och spännande, på gränsen till otäcka. Tom Ward är sjunde sonen till en sjunde son och förutbestämd att bli en väktare mot mörka krafter. Han blir lärling hos den nuvarande väktaren och tillsammans med häxan Alice kämpar de mot spöken, häxor och boggartar. De tre första böckerna finns också inlästa som ljudbok på CD av Jakob Eklund.

Tiden, 2007

 

Mannen som åt en 747 av Ben Sherwood 

Vad gör man om en jumbojet kraschlandar på ängen utanför gården? Om man heter Wally och är hjälplöst förälskad i Willa så finns det bara en utväg – att bit för bit såga itu planet, mala ner det till pulver och äta upp det. Då borde väl Willa förstå hur mycket han älskar henne? Det här är en härlig bok som man myser med, skrattar åt, ja slukar i ett nafs!

Richters, 2001

 

 

Audience:

Tags:

Written by: Hilkka Horsma Friday, June 10, 2016