Imorgon är allt som vanligt

Lilian är livrädd för att hennes hemlighet ska avslöjas! Jag läste den här boken med tårar i ögonen. Samtidigt - det kan bli år 2014 bästa högläsningsbok för mellanstadiet!

Lilian tycker att det känns som att hon har en igelkott som rumsterar om i magen ibland – det är när mamma stänger in sig i sovrummet och ibland inte kommer ut på flera dagar. Då får storasyster Tanja fixa både middag och frukost. Storebror Tintin har flyttat hemifrån, går på konstskola och bor ihop med Nelly som verkar snäll. Åt sin kompis Nina säger Lilian att mamma har magsjuka eller migrän.

I skolan går det ganska bra förutom när Lilian blir så där tvärarg att hon nästan inte vet vad hon gör och när magister Viktor tjatar om utvecklingssamtal och om att ringa hem. Då blir Lilian alldeles kall – tänk om han märker att mamma är full. Och hur ska det bli på lucia? Lilian vill ju att mamma ska komma och titta. När mamma är nykter så är allt som vanligt och hon är som en mamma ska vara – en som jobbar, tvättar, lagar mat och ser till att Lilian duschar. Lilian önskar att det alltid vore så.

Det är ingen rosenröd tillvaro Lilian befinner sig i och Lina Stoltz ger oss ingen färdig lösning. Men kanske kan Nellys goda råd och hjälp göra att den värsta knuten inom Lilian löses upp?

Det här tror jag blir år 2014 bästa högläsningsbok för mellanstadiet!

Vill du veta mer om författaren Lina Stoltz kan du göra det på Norrbottensförfattare.se >>>

Rabén & Sjögren, 2014

Boken finns även att läsa som e-bok.

För dig med läsnedsättning finns den som kombinerat material med textbok och talbok (Daisy).

Tags:

Review by: Agneta Krohn Strömshed Tuesday, March 31, 2015