Jag lät dig gå

Ibland har jag knappt tid att läsa. Men om boken jag läser är riktigt bra får den följa med mig överallt. Jag lät dig gå har bott i min väska och jag har stulit några minuter här och där så ofta jag bara kunnat.

Allt börjar med en tragedi. Jacob, fem år, blir påkörd alldeles utanför sitt hem och dör omedelbart i armarna på sin chockade mor. Bilföraren smiter från platsen. Polisen har inga spår och lyckas inte hitta föraren. Dagarna, veckorna, månaderna går. Det blir en kamp mot tiden att hinna lösa fallet innan alla resurser dras in.

Den här debutromanen är fängslande och välskriven med spänning på flera olika plan. Dels själva polisutredningen och jakten på bilföraren, dels de inblandade personernas relationer som allteftersom avslöjar hemligheter från det förflutna.

För att inte avslöja för mycket och förstöra de väl uppbyggda överraskningarna i intrigen vill jag inte berätta fler detaljer kring själva handlingen. Men det här är definitivt en bok som jag kommer att tipsa många biblioteksbesökare om när de vill ha något spännande att läsa.

Boken finns också som e-bok och e-ljudbok.

För dig med läsnedsättning finns boken som talbok Daisy, inläsare Helena Gripe. Läs mer om vem som får låna talböcker

Audience:

Tags:

Review by: Hilkka Horsma Monday, April 17, 2017