Julias sommarläsning - gärna på engelska

Jag ser fram emot sommar och sol. Lediga dagar med bad, utflykter och en och annan loppis. Det ska grillas och ätas glass i mängder.

 

Bibblotipsaren Julia.

Balkongmys i kvällssolen med en bok, ett glas iste och några rutor mörk choklad. Det kommer bli en härlig sommar.

Listor är underbara, både att läsa andras och skriva egna. I mobilen har jag en lista med spännande boktitlar som väntar på att bli lästa. Det är så inspirerande och intressant att se vad någon annan har på sin att läsa lista så det är klart jag ska dela med mig av min.

Ha en fantastisk lässommar! 

Memoar om en annorlunda uppväxt

Tara har skrivit om sin uppväxt i en mormonfamilj som levde utanför samhället. Ingen skolgång och ingen sjukvård med en pappa som väntade på domedagen. Jag kommer att läsa den på engelska, Educated.

Relationsskildring med värme & svärta

Blev livet som det tänkt och vad hände med alla hennes drömmar? Ser fram emot att läsa denna roman som utspelar sig i Tyskland.

Stora förhoppningar på författaren

Jag älskade Mitt namn är Lucy Barton av samma författare så jag har stora förhoppningar om den här romanen. Den innehåller 13 berättelser om familjen Kitteridge och invånarna i deras lilla stad.

Tänk om du får veta exakt när du ska dö

Det får syskonen i denna roman. Det ska bli spännande och intressant att följa hur det påverkar dem och deras liv. Jag kommer att läsa den på originalspråket engelska, The Immortalists.

Familjeberättelse om tre syskon

Vad händer när en familj faller isär? Jag gillar att läsa familjeskildringar och en som handlar om trillingar blir genast intressant.

Fler tips från Julia

  1. Julia: barn och engelskt

    Julia tipsar helst om böcker för barn mellan 9-12 år. Den engelska litteraturen har ingen åldersbegränsning.