Köld

En man hittas ihjälfrusen i en bil i närheten av Arjeplog. Han är fastbunden. Han är halvnaken. Hans ögonlock hålls uppe av tandpetare.

Katja Lyss som jobbar på specialenheten Noax i Umeå kommer till Arjeplog som extraresurs för att hjälpa till att lösa mordet på en ökänd paparazzifotograf. Kylan som håller Arjeplog i ett järngrepp gör allt utredningsarbete besvärligt och det blir inte bättre av att mördaren har lyckats städa brottsplatsen in i minsta detalj.

Utredningen står och stampar och ansvarige Frans Bolster blir mer och mer stressad. Det visar sej också att den mördade fotografen hade ringt till Frans Bolster strax innan han hittades mördad. Är polisen själv inblandad i mordet? Katja Lyss gör sej obekväm på stationen genom att låta misstanken om polisinblandning komma fram på en briefing vilket resulterar i att hon helt plötsligt blir bortkopplad från fallet.

Så sker ännu ett mord på samma sätt som det tidigare och Katja börjar ana hur allt hänger ihop. Men hur ska hon få resten av gruppen att tro henne när de redan ”bestämt” vem som är gärningsman? Och vad är det som händer i den Rosa villan ute på ön? Vem bor där? Katja känner att hon borde undersöka saken, vilket inte är hennes bästa beslut.

När jag trodde att boken var slut trissas spänningen upp ännu mer och finalen är riktigt bra.

North Chapter, 2016

Audience:

Tags:

Review by: Gunilla Almqvist Monday, September 5, 2016