Kiruna bokfestival 17-19 oktober 2017

Ett samarrangemang av Kiruna Bokhandel och Kiruna Stadsbibliotek

Kiruna bokfestival 2017 banner
 

I år firar Kiruna bokfestival 5-års jubileum med ett extra starkt startfält.

Mikael Niemi
Mari Jungstedt
Theodor Kallifatides
Mikael Niemi Mari Jungstedt Theodor Kallifatides
Katarina Wennstam
Göran Greider
Moa Herngren
Katarina Wennstam Göran Greider Moa Herngren


Årets författare och talare

Mikael Niemi. Författare som har skrivit lyrik, prosa och dramatik för både radio och scen. Fick sitt stora genombrott med boken Populärmusik från Vittula, som också blev belönad med Augustpriset år 2000.

Mari Jungstedt. Svensk journalist och romanförfattare. Hennes böcker om kriminalkommissarien Anders Knutas har översatts till ett 17-tal språk och även gjorts som TV-serie.

Theodor Kallifatides. Författare och översättare. Mångsysslare som skrivit kriminalromaner, historiska romaner, reseskildringar som reportageböcker.

Katarina Wennstam. Journalist, författare, debattör, moderator och föreläsare. Katarina Wennstam har bland annat skrivit reportageböcker om ämnet våldtäkt och övergrepp mot kvinnor. Boken Flickan och skulden nominerades till August-priset och Wennstam tilldelades Vilhelm Moberg-stipendiet samt Sveriges advokatsamfunds journalistpris.

Göran Greider. Författare och debattör. Chefredaktör för den fristående socialdemokratiska dagstidningen Dala-Demokraten.

Moa Herngren. Journalist, manusförfattare, författare. En av upphovsmännen bakom dramaserien Bonusfamiljen (SVT). Skrivit bland annat Uppdrag: Familj och  romanen Allt är bara bra, tack.

Om festivalen

2013 bestämde sig Kiruna Stadsbibliotek och Kiruna Bokhandel för att göra en bokfestival tillsammans, med syfte att öka läslusten och intresset för böcker och litteratur.

Förutom den för allmänheten öppna författarmötena, ordnas författarbesök för gymnasieskolan och sagostunder för det yngsta medborgarna. 

Festivalen hålls i Kiruna Folkets Hus.

Bokmässan

Kiruna bokmässa 14 oktober, är uppstarten till Kiruna Bokfestival! En Bokfest med "boksurr" - spännande möten mellan läsare och författare!

#kirunabokfestival
Festivalhemsida.
Hela programmet och mer info.

Tags:

Written by: Webbredaktionen Thursday, October 5, 2017