Klarhet

Om ni vill bli galet arg, väldigt ledsen, ganska glad och härligt lättad, läs då denna bok. Känslorna åkte berg och dalbana genom hela boken.

Klara som egentligen har allt, bra jobb, familj och en härlig personlighet borde vara nöjd. Men tyvärr finns det ett orosmoln på den blå himlen och han heter Rickard. En från början trevlig, snygg kille som alla tjejer trånade efter. Men som allt eftersom förändrades mer och mer. Han slog mig nog för att jag inte är nog bra. Det här var nog sista gången han slog mig. Om jag bara anstränger mig mer blir han nöjd och då slår han mig inte igen.

Klara hjärntvättas mer och mer och till sist är hon bara en viljelös varelse som inte har något eget liv. Det vill säga tills hon råkar träffa Astrid och Leila. Det är två unga kvinnor som tillsammans hjälper Klara att ordna dels en väldigt förslagen hämnd mot Rickard men som också försöker se till att han inte kommer i närheten av Klara igen. Men kommer dom att lyckas? Leila som själv kämpar mot ett tidigare destruktivt förhållande som gör att hon ständigt tittar sig om över axeln förstår precis vad Klara går igenom.

På hennes nyöppnade café Klarhet råkar Astrid komma in för att ha en date med en potential pojkvän och i den vevan blir Leila och Astrid goda vänner. Caféet Klarhet kommer att bli en oas för de tre kvinnorna där de kommer att dra upp riktlinjer inför den ljuva hämnden. Trots den hemska historien kan man inte låta bli att le emellanåt när Rickard hamnar på ofrivilliga äventyr.

Audience:

Tags:

Review by: Gunilla Almqvist Tuesday, December 6, 2016