Konsten att vara Caroline

Caroline är en tjej med hjärtat på rätta stället men med något burdus framtoning. Förklaringen till hennes sätt finns att läsa i den tidigare boken Det är jag som är Caroline.

Nu har hon hunnit bli 25 år. Hon jobbar på Maxfood och dejtar mer eller mindre olämpliga killar. Hennes far, som varit en bra kock innan spriten tog över, lär upp Caroline i matlagningens konst. Hon drömmer om att öppna en egen tapas-restaurang.

På jobbet vantrivs hon sedan nya ägare tog över och för att roa sig har hon börja snatta. Hon slår in dyra råvaror som billigare och får på så sätt möjlighet att laga finare middagar. Caroline tror inte att någon uppmärksammat detta men det visar sig vara fel. En dag kommer en kollega med ett förvånansvärt förslag. De ska svindla Maxfood på en hel lastbil med mat!

Det här är en bok som går lätt att läsa. Du kommer raskt in i handlingen och sedan bara ökar farten. Jag började läsa den förra boken och fortsatte direkt med den här. De är bra! Jag tror böckerna kan tilltala unga vuxna såväl som vuxna.

Lind & co, 2015.

Boken finns inläst som talbok på Daisy, för dig med läsnedsättning. Inläsare: Suzanna Santrac.
Yngre vuxna, dramatik, feel-good