Läslust på maskinmässa

Den 27 - 29 augusti anordnas Load Up North i Boden och då bjuder vi på läslust i olika format och tre författarbesök.

Load Up North
 

De författare du träffar på mässan är Jenny Rogneby, Bengt Pohjanen och Mikael Niemi. Alla tre med anknytning till Norrbotten.

Du kan även träffa författarna i vår monter, före eller efter deras framträdande på scenen. Tidpunkten för deras besök i montern är ännu inte klart.

Vi har fått tag på ett tjugotal ljudböcker av Fallvatten. Mikael Niemi signerar böckerna på lördag och sedan lottar vi ut dessa.

Våra inbjudna författares scentider

  • Torsdagen den 27 augusti klockan 14.15 Jenny Rogneby
  • Fredag den 28 augusti klockan 15.00. Bengt Pohjanen
  • Lördag den 29 augusti klockan 14.15 Mikael Niemi

 

Vi lottar ut 250 ljudböcker

Det händer mycket i vår monter, nummer 128 inomhus, alla dagarna.

Vi har laddat upp med drygt 250 ljudböcker som pris i vår tävling. Ljudböckerna lottar vi ut dagligen, preliminärt sker utlottningen varje timme. Vi har fått ljudböckerna av förlagen Storyside och Piratförlaget. Några av titlarna: Hungerspelen av Suzanne Collins, Möt mig i Estepona av Åke Edwardson, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson, Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson. Dessutom olika titlar av Liza Marklund och Jan Guillou.


Mer än böcker

På biblioteken finns mycket att låna och läsa. Det finns dagstidningar, olika tidskrifter, e-böcker att låna hem direkt till dator eller mobil, filmer, böcker i olika format för den som har olika behov, exempelvis läsnedsättning. På mässan kommer vi i första hand att fokusera på e-böcker, vilka format som finns och hur du laddar ner, och hur du söker i vår katalog. Får du lust till att lyssna på fler ljudböcker, än de som lottas ut i montern, så har vi många titlar.

Vi har också med ett urval tidskrifter som du kan ta med dig hem och läsa i lugn och ro efter mässan. Naturligtvis får vi inte glömma pappersböckerna - vi kommer att dela ut sådana också.

För många är våra mobila bibliotek och dess personal en efterlängtad händelse. Därför har vi en utställning om våra bokbussar och deras verksamhet.

Du hittar Load Up North på Boden arena. Biblioteken i Norrbotten finns inomhus i monter 128.

Öppettider

27/8 torsdag 11-17

28/8 fredag 10-17

29/8 lördag 10-16

Anmäl dig här för fri entré: www.loadupnorth.se

 

Text: Maria Öman, Norrbottens länsbibliotek

Leona – tärningen är kastad

By: Rogneby, Jenny Review by: Gunilla Almqvist

Spännande, obehaglig och absolut oförutsägbar! En sjuårig flicka begår ett rån i en bank. Hur är det möjligt? Vem är hon?

Audience:

Tags:

Written by: Maria Öman Wednesday, August 19, 2015