Leona – tärningen är kastad

Spännande, obehaglig och absolut oförutsägbar! En sjuårig flicka begår ett rån i en bank. Hur är det möjligt? Vem är hon?

- Jag heter Olivia och jag är sju år. Nu ska ni lyssna noga och göra exakt som jag säger.

Så börjar denna ovanliga kriminalroman med Leona Lindberg som huvudperson.

En flicka begår ett rån i en bank, en flicka på sju år, en flicka som är blodig och med en massa blåmärken. Hur är det möjligt? Vem är hon? Vem är mannen som pratar på inspelningen? Leona kämpar för att hitta lösningen på rånet och för att hitta flickan innan något annat hemskt kan hända henne.

Osannolika händelser

Ibland är händelsen helt osannolik och boken tar hela tiden nya ytterst märkliga vändningar. Hon får hjälp i sin utredning av Sam och Minna, en hjälp som hon helst skulle slippa. När även ett medium kallas in på fallet tappar Leona nästan fotfästet. Hon vill lösa fallet själv. Åklagaren Nina och Leona är rätt nära vänner och det får dramatiska konsekvenser för Nina som är förundersökningsledare i fallet med flickan.

Det känns konstigt att läsa en bok och hela tiden känna motvilja mot huvudpersonen, samtidigt som jag bara måste få veta vad som hänt. Som sagt, en i mina ögon ovanlig kriminalroman som gör att jag väntar med spänning på nästa bok om Leona Lindberg.

Den finns att låna som e-ljudbok och ljudbok. För dig med läsnedsättning finns den som talbok/Daisy med Sonja Lindblom som uppläsare.

Fler deckare

 1. Absintängeln

  By: Gustafsson, Maria Review by: Agneta Krohn Strömshed, Mjölkuddens bibliotek.

  ”Bredbent med pistolen i höger hand ryckte hon upp dörren med den vänstra. Värmen och stanken fick henne att rygga tillbaka. Den sötaktiga liklukten blandades med den av blod och avföring. Ljuset var tänt och ögonen drogs obönhörligt mot rummets mitt. En kropp låg utfläkt på golvet”.

 2. Till dess din vrede upphör

  By: Larsson, Åsa Review by: Hilkka Horsma

  En isande, sanslöst ruggig inledning berättad ur den mördade Wilmas eget perspektiv inleder den här otroligt spännande deckaren! Jag blir lika fängslad nu när jag läser om boken som jag blev när jag läste den som ny för sex år sedan.

 3. Den poetiska hunden

  By: Arvidsson, Tomas Review by: Gunilla Almqvist

  En ny favoritförfattare för mig! Tomas Arvidsson skriver sina deckare utan våld men med en massa humor och klurigheter istället.

 4. Vargavinter

  By: Barr, Nevada Review by: Hilkka Horsma

  Spänning och humor i en iskall, vintrig miljö fylld av vargar och älgar visar sig vara en lyckad kombination!

 5. Den svarta löparen

  By: Appelqvist, Kristina Review by: Gunilla Almqvist

  En riktig bladvändare till spänningsroman. Den tar tag i en från första sidan och går rakt på sak, från handling till handling. Omöjlig att lägga ifrån sej.

Show more...

Audience:

Tags:

Review by: Gunilla Almqvist Monday, July 13, 2015