Leona – tärningen är kastad

Spännande, obehaglig och absolut oförutsägbar! En sjuårig flicka begår ett rån i en bank. Hur är det möjligt? Vem är hon?

- Jag heter Olivia och jag är sju år. Nu ska ni lyssna noga och göra exakt som jag säger.
Så börjar denna ovanliga kriminalroman med Leona Lindberg som huvudperson.

En flicka begår ett rån i en bank, en flicka på sju år, en flicka som är blodig och med en massa blåmärken. Hur är det möjligt? Vem är hon? Vem är mannen som pratar på inspelningen? Leona kämpar för att hitta lösningen på rånet och för att hitta flickan innan något annat hemskt kan hända henne.

Ibland är händelsen helt osannolik och boken tar hela tiden nya ytterst märkliga vändningar. Hon får hjälp i sin utredning av Sam och Minna, en hjälp som hon helst skulle slippa. När även ett medium kallas in på fallet tappar Leona nästan fotfästet. Hon vill lösa fallet själv. Åklagaren Nina och Leona är rätt nära vänner och det får dramatiska konsekvenser för Nina som är förundersökningsledare i fallet med flickan.

Det känns konstigt att läsa en bok och hela tiden känna motvilja mot huvudpersonen, samtidigt som jag bara måste få veta vad som hänt. Som sagt, en i mina ögon ovanlig kriminalroman som gör att jag väntar med spänning på nästa bok om Leona Lindberg.

Wahlström och Widstrand, 2014

Den finns att låna som e-ljudbok och ljudbok. För dig med läsnedsättning finns den som talbok/Daisy med Sonja Lindblom som uppläsare.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Gunilla Almqvist den 13 juli 2015