Leona – tärningen är kastad

Spännande, obehaglig och absolut oförutsägbar! En sjuårig flicka begår ett rån i en bank. Hur är det möjligt? Vem är hon?

- Jag heter Olivia och jag är sju år. Nu ska ni lyssna noga och göra exakt som jag säger.

Så börjar denna ovanliga kriminalroman med Leona Lindberg som huvudperson.

En flicka begår ett rån i en bank, en flicka på sju år, en flicka som är blodig och med en massa blåmärken. Hur är det möjligt? Vem är hon? Vem är mannen som pratar på inspelningen? Leona kämpar för att hitta lösningen på rånet och för att hitta flickan innan något annat hemskt kan hända henne.

Osannolika händelser

Ibland är händelsen helt osannolik och boken tar hela tiden nya ytterst märkliga vändningar. Hon får hjälp i sin utredning av Sam och Minna, en hjälp som hon helst skulle slippa. När även ett medium kallas in på fallet tappar Leona nästan fotfästet. Hon vill lösa fallet själv. Åklagaren Nina och Leona är rätt nära vänner och det får dramatiska konsekvenser för Nina som är förundersökningsledare i fallet med flickan.

Det känns konstigt att läsa en bok och hela tiden känna motvilja mot huvudpersonen, samtidigt som jag bara måste få veta vad som hänt. Som sagt, en i mina ögon ovanlig kriminalroman som gör att jag väntar med spänning på nästa bok om Leona Lindberg.

Den finns att låna som e-ljudbok och ljudbok. För dig med läsnedsättning finns den som talbok/Daisy med Sonja Lindblom som uppläsare.

Fler deckare

 1. Jungfrustenen

  By: Mortimer, Michael Review by: Kristian Priemel, Piteå stadsbibliotek

  Mysterier, konspirationer, jakter, vetenskapliga etiska gränslinjer, bråd död och dödshot. Pseudonymen Michael Mortimer låter i första delen av 6 böcker mycket av handlingen utspela sig i norra Norrland.

 2. Kvinnorna på stranden

  By: Alsterdal, Tove Review by: Jan Olofsson

  Det är befriande att kunna tillgodose sitt behov av spänning utan förutsägbara kriminalgåtor och trötta poliser. Kvinnorna på stranden är i stället en thriller som placerar sig mitt i ett samtida drama.

 3. Till dess din vrede upphör

  By: Larsson, Åsa Review by: Hilkka Horsma

  En isande, sanslöst ruggig inledning berättad ur den mördade Wilmas eget perspektiv inleder den här otroligt spännande deckaren! Jag blir lika fängslad nu när jag läser om boken som jag blev när jag läste den som ny för sex år sedan.

 4. Utsuddade spår

  By: Mishʿani, Deror Review by: Kristian Priemel

  ”Vet ni varför det inte skrivs några detektivromaner på hebreiska?”

 5. Svarthuset

  By: May, Peter Review by: Hilkka Horsma

  Nu har jag fått en ny favorit bland deckarförfattarna! Jag dras oemotståndligt till dessa böcker som utspelar sig på karga, vindpinade öar långt från civilisationen.

Show more...

Audience:

Tags:

Review by: Gunilla Almqvist Monday, July 13, 2015