Leona – tärningen är kastad

Spännande, obehaglig och absolut oförutsägbar! En sjuårig flicka begår ett rån i en bank. Hur är det möjligt? Vem är hon?

- Jag heter Olivia och jag är sju år. Nu ska ni lyssna noga och göra exakt som jag säger.

Så börjar denna ovanliga kriminalroman med Leona Lindberg som huvudperson.

En flicka begår ett rån i en bank, en flicka på sju år, en flicka som är blodig och med en massa blåmärken. Hur är det möjligt? Vem är hon? Vem är mannen som pratar på inspelningen? Leona kämpar för att hitta lösningen på rånet och för att hitta flickan innan något annat hemskt kan hända henne.

Osannolika händelser

Ibland är händelsen helt osannolik och boken tar hela tiden nya ytterst märkliga vändningar. Hon får hjälp i sin utredning av Sam och Minna, en hjälp som hon helst skulle slippa. När även ett medium kallas in på fallet tappar Leona nästan fotfästet. Hon vill lösa fallet själv. Åklagaren Nina och Leona är rätt nära vänner och det får dramatiska konsekvenser för Nina som är förundersökningsledare i fallet med flickan.

Det känns konstigt att läsa en bok och hela tiden känna motvilja mot huvudpersonen, samtidigt som jag bara måste få veta vad som hänt. Som sagt, en i mina ögon ovanlig kriminalroman som gör att jag väntar med spänning på nästa bok om Leona Lindberg.

Den finns att låna som e-ljudbok och ljudbok. För dig med läsnedsättning finns den som talbok/Daisy med Sonja Lindblom som uppläsare.

Fler deckare

 1. Till dess din vrede upphör

  By: Larsson, Åsa Review by: Hilkka Horsma

  En isande, sanslöst ruggig inledning berättad ur den mördade Wilmas eget perspektiv inleder den här otroligt spännande deckaren! Jag blir lika fängslad nu när jag läser om boken som jag blev när jag läste den som ny för sex år sedan.

 2. Svarthuset

  By: May, Peter Review by: Hilkka Horsma

  Nu har jag fått en ny favorit bland deckarförfattarna! Jag dras oemotståndligt till dessa böcker som utspelar sig på karga, vindpinade öar långt från civilisationen.

 3. Fjälldesperadon

  By: Schuitema, Jerk Review by: Jan Olofsson

  Ett spännande drama som man gärna sträckläser. Om Fjälldesperadon som spred skräck i fjällen runt Akkajaure i början på femtiotalet.

 4. Amandas gåta

  By: Allende, Isabel Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Det var med viss spänning jag öppnade Isabel Allendes senaste bok. De tidigare som jag läst har alla varit riktigt välskrivna verk som fångat mig direkt, men hur skulle det bli när hon nu bytt genre till att skriva en deckare?

 5. Köld

  By: Mjöbring, Jakob Review by: Gunilla Almqvist

  En man hittas ihjälfrusen i en bil i närheten av Arjeplog. Han är fastbunden. Han är halvnaken. Hans ögonlock hålls uppe av tandpetare.

Show more...

Audience:

Tags:

Review by: Gunilla Almqvist Monday, July 13, 2015