Lina Stoltz

Under sommaren presenterar redaktionen norrbottniska författarskap, alla på olika sätt värda att uppmärksammas och lyftas.

Lina Stoltz Fotograf Kjell Öberg
Lina Stoltz
finns på Norrbottensförfattare.se tillsammans med 112 andra intressanta författare.

Lina Stoltz debuterade 1998 med ungdomsromanen Quenas konung, och därefter har hon skrivit ytterligare sju böcker. För den senaste, Du föll och jag för dig (2015), fick hon Norrlands litteraturpris i Barn- och ungdomskategorin.

Norrlands litteraturpris - motiveringen

"Lina Stoltz tilldelas Norrlands barn- och ungdomslitteraturpris 2015 för sin roman I morgon är allt som vanligt. Med säker blick för de känslor av skam, skuld och sorg som rör sig i en snart tonårig flickas inre skildrar romanen hur det är att leva med en missbrukande förälder. Trots det svåra ämnet förmår Lina Stoltz att gestalta en vardaglig värld som inte bara karakteriseras av mörker och smärta, utan också är full av möjligheter och utvägar. Det är en spännande roman som utan att förenkla skänker hopp för det utsatta barnet."

Norrbottensförfattare.se kan du läsa mer om Lina Stoltz >>>

Ida Lindhe vann vuxenpriset för Norrut åker man för att dö.

När du trycker på pilen i rutan Reservera ser du om boken även finns som e-bok, lättläst, talbok/DAISY, stor stil eller ljudbok.

 

Taggar:

Skrivet av: Maria Öman den 17 augusti 2015