Ljusa nätter

Den här mycket läsvärda lättlästa boken beskriver sommaren i Norrbotten perfekt - och det är vi inte bortskämda med precis!

I boken Flytten fick vi träffa Sam för första gången, men den här kan läsas fristående.

Det har blivit sommar och Sams mamma har stora problem med sömnen eftersom det är ljust dygnet runt. Doktorn vill inte ge henne sömntabletter för hon är ju inte sjuk.

Hjortron och moped

Lillasyster Nour har en kompis som heter Ava och när de blir bjudna på middag hos henne berättar pappan att de gula hjortronen de äter till efterrätt kallas skogens guld. Sam var inte imponerad av smaken, men bestämmer sig för att plocka hjortron och sälja. Kanske får han till sist råd med en moped!

Lina Stoltz får in så mycket i sin andra lättlästa bok för Nypon förlag: mammans känsla av uppgivenhet inför det eviga ljuset, första middagen hos en svensk familj (alla pratar alldeles för fort), att få hjälp utan att man bett om det och kampen för att få det man vill ha. Kort sagt - en riktigt bra bok.

Läs om Lina Stoltz på Norrbottensförfattare

 1. Flytten

  Av: Stoltz, Lina Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  När kriget kom tvingades Sam och hans familj att fly.

Fler norrbottenstips från Agneta

 1. Jag heter Beata

  Av: Kieri, Katarina Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Vilken underbar liten pärla för 7 till 100-åringar! Rolig, sorglig, vardaglig och utspelar sig i Norrbotten – den har allt.

 2. Flytten

  Av: Stoltz, Lina Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  När kriget kom tvingades Sam och hans familj att fly.

Visa fler sidor...

Alla tips från Agneta

 1. Serieantologi 2014

  Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Så länge jag kan minnas har jag älskat att läsa serier så den här boken blir ett välkommet tillskott i min seriebokhylla. Berättelserna behandlar allt mellan himmel och jord med betoning på Norrland.

 2. Sarahs andra halva

  Av: Genova, Lisa Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Plötsligt händer det som jag som läsare bara väntat på - Sarah krockar!

 3. Imorgon är allt som vanligt

  Av: Stoltz, Lina Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Lilian är livrädd för att hennes hemlighet ska avslöjas! Jag läste den här boken med tårar i ögonen. Samtidigt - det kan bli år 2014 bästa högläsningsbok för mellanstadiet!

 4. The time of my life

  Av: Ahern, Cecelia Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Lucy Silchesters hela, snart 30-åriga, liv, går ut på att undvika jobbiga saker och hon ljuger ibland så hon nästan tror sig själv. Hennes vänner tror fortfarande efter nästan tre år att det var Lucy som dumpade den perfekte Blake när det i själva verket var tvärt om. De tror också att hon slutade på sitt förra välbetalda arbete på grund av att hon inte gillade arbetsgivarens etik och moral, när hon i själva verket fick sparken.

Visa fler sidor...