Locke and Key

Joe Hill har skrivit böcker i skräckgenren förut, detta är hans debut i serieformat, men vilken debut! Jag tycker att du ska ha nästa del redo, för det slutar bara såå spännande!

Ibland är man övertygad om att en bok/serie är bra bara genom att titta på omslaget, bara för att bli helt överväldigad när man väl har läst färdigt. Locke and Key av Joe Hill är ett sådant seriealbum. Lås dörren, titta under soffan (om eventuella monster) och ta steget in i en fascinerande värld.

Familjen Locke har just så pass börjat leva med verkligheten att fadern i familjen blivit brutalt mördad av två av sina elever. Mamman och de tre barnen flyttar in i faderns barndomshem i staden Lovecraft – kanske inte en så smart ide. Huset är hemsökt, det finns en brunn instängd i ett litet hus, från brunnen hör den yngste sonen Bode snart en ande som viskar till honom.

Anden i brunnen

Anden vill ha nycklarna, huset Keyhouse är ett fängelse för anden och gömt därinne finns ett antal nycklar. Men det är en ovanlig samling nycklar, en kan öppna alla dörrar i tid och rum, en kan öppna ditt huvud – du kan stoppa ned saker i öppningen som du vill lära dig och en nyckel öppnar själva huset – vad som händer då vet bara anden i brunnen.

Det är ett vältecknat och nagelbitande drama som presenteras, även om de övernaturliga elementen är många så är drivkraften dramat i familjen – faderns död och sätten som familjemedlemmarna hanterar det på. Joe Hill har skrivit böcker i skräckgenren förut, detta är hans debut i serieformat, men vilken debut! Jag tycker att du ska ha nästa del redo, för det slutar bara såå spännande!

Illustratör: Gabriel Rodriguez

Idea & Design Works, 2013

 1. Locke & Key, Vol. 2

  Subtitle: Head Games
  By: Hill, Joe
  Language:
  English
  Published: 2013
  Classification: He.05
  Available as: Book
 2. Locke & Key, [Vol. 1]

  Subtitle: Welcome to Lovecraft
  By: Hill, Joe
  Language:
  English
  Published: 2013
  Classification: He.05
  Available as: Book
 3. Locke & keyClockworks

  By: Hill, Joe
  Language:
  English
  Published: 2012
  Classification: He.05
  Available as: Book

Audience:

Tags:

Review by: Emma Sundström Friday, October 10, 2014