Mannen som glömde sin fru

John O'Farrell berättar underhållande om en man som tappat minnet. Utöver förvecklingarna med minnesförlusten blir mannen blixtförälskad i en kvinna, problemet är bara att det är hans exfru. Fniss- och skrattvarning över en del bisarra episoder.

Vaughan sitter på ett tunnelbanetåg i London när han inser att han inte har en aning om vart han är på väg och faktiskt inte heller vem han är. Så klart har han inte någon plånbok eller mobiltelefon på sig som kan identifiera honom.

Han får hjälp att ta sig till ett sjukhus i närheten, blir inlagd efter en roligt bisarr inskrivningsprocedur där en alltmer irriterad personal vill ha reda på hans namn, adress, vilken husläkare han har, personnummer m.m. Läkarna kan bara konstatera att han lider av minnesförlust och att han kanske så småningom får tillbaka minnet, helt eller delvis…

När Vaughan för första gången får syn på Maddy när han kommit ut från sjukhuset blir han blixtförälskad, problemet är bara att det är hans exfru. Men Vaughan tänker inte ge upp slaget. Han ska vinna tillbaka henne! Samtidigt som han kämpar för att återfå sitt minne, sitt tidigare liv och vänja sig vid tillvaron igen så försöker han på alla sätt att övertyga Maddy om att de är skapade för att vara tillsammans.

John O’Farrell berättar om Vaughans liv på ett mycket underhållande och roligt sätt. Jag har fnissat, skrattat och verkligen hållit tummarna för Vaughan!

Printz Publishing, 2012

Audience:

Tags:

Review by: Hilkka Horsma Tuesday, October 28, 2014