Min berättelse

Under arbete. Vi kör våren 2019.

Min berättelse - banner

Min berättelse lyfter fram Norrbottens kulturarv i form av både nedskriven och berättad litteratur. Projektet täcker hela länet under våren 2019 med en utställning om norrbottensförfattare som har en koppling till nationella minoritets- och urfolksspråk. Utställningen visas i alla biblioteken i Norrbotten, och också på bibblo.se. 

Projektets fokus ligger på de nationella minoritetsspråk och urfolksspråk som har förvaltningsområde i Norrbotten, nämligen nordsamiska, lulesamiska, finska och meänkieli. När utställningen är på gång arrangerar vi även programverksamhet: författarframträdanden av norrbottensförfattare, poesiläsning, litterärt berättande, musik eller jojk. 

Under våren 2019 får publiken en möjlighet att dela sin egen berättelse om kulturarv, språk och berättande. En del av berättelserna publiceras i webbutställningen.

Vill du medverka i projektet? Har du några idéer som du vill dela med oss?
Hör gärna av dig till minberattelse@norrbotten.se

Min berättelse är en del av det regionala kulturarvsåret 2019. 

Projektet drivs av Resurscentrum för litteratur i samarbete med Regionbiblioteket Norrbotten samt Biblioteken i Norrbotten. Projektet genomförs med stöd av Region Norrbotten och Kulturrådet.