Min vän räven och jag

En stressad förälder i morgonbestyren som på snabbast möjliga sätt ska ta sig till förskolan och sedan till jobbet.

Oj, vad jag känner igen situationen och jag tror att barnen som får läsa Min vän räven och jag också kommer att kunna sätta sig in i berättelsen.

Mamman har så bråttom iväg att hon hoppar på bussen utan att Hanna hinner med, trots att hon desperat ropar efter både mamman och bussen. Rysligheten i att bli lämnad helt ensam kan både barn och vuxen känna igen sig i. Man måste snabbt bläddra till nästa sida för att inte stanna i denna ovisshet. Ingen mamma dyker upp på nästa uppslag, men väl en rosa räv som sliter sig loss från Hannas polotröja och genast känns det bättre. Nu är hon i alla fall inte ensam längre.

Cool räv

Räven visar sig också vara en riktigt cool sak som gärna skojar och tramsar  och lockar Hanna att skratta i all bedrövelse. Och allt slutar lyckligt med varm choklad och vispgrädde med mamma.

Det här fantasidjuret, som stärker Hanna och gör att hon börjar att kunna tänka klart mitt i saknaden efter sin mamma, leder mina tankar till Pija Lindenbaums gråvargar, älgbrorsor och bilderboksbarn Gittan. Genom fantasins stärkande kraft vågar både Hanna och Gittan mer än de någonsin trodde, en sådan kraft önskar jag alla.

Gästtipsare: Hanna Lidström, Luleå bokbussar.

 

 

Audience:

Tags:

Review by: Webbredaktionen Thursday, March 2, 2017