Mississippi

Det handlar om förbjuden kärlek, förbjuden vänskap, rasism och familjetragedi. En spännande, gripande och mycket välskriven bok.

Boken utspelar sig sydstaterna strax efter andra världskriget. Vi får följa medlemmarna i familjen McAllan som köper en liten farm i södern. Gården kallas Mudbound och regnet och leran kännetecknar livet på bomullsfarmen.

Familjen består av maken Henry, hustrun Laura, deras två små flickor och Henrys far, pappi, som elakt och dominant håller ögonen på allt som händer. Till gården kommer efter krigsslutet Henrys bror, den charmige men krigsskadade Jamie. Även Ronsel Jackson kommer hem efter krigstjänstgöring i Europa. Han är äldste sonen till de svarta dagsverkarna på farmen, Hap och Florence.

Kapitlen i boken skiftar perspektiv genom att Henry, Jamie, Laura, Hap, Florence och Ronsel turas om att berätta den dramatiska historien.

Det handlar om förbjuden kärlek, förbjuden vänskap, rasism och familjetragedi. En spännande, gripande och mycket välskriven bok. Berättelsen griper tag i en från första stund och sitter kvar i minnet långt efter att man lagt boken ifrån sig.

Boken finns som e-bok, både att läsa och lyssna på.

Gästskribent: Ulla-Greta Johansson.