Motståndarna

Det här är en riktigt bra trilogi som är spännande från början till slut. Läsvärd även för den som inte är sportintresserad.

Noel bor med mamma och storebror Tobbe i ett höghus på Söder. Han håller på Hammarby, liksom hans bror och alla i närheten. Noel spelar fotboll men funderar på att sluta. Tobbe är en ivrig supporter till Hammarby och vill desperat komma med i ”klacken” (Bajen Forza).

Tove flyttar in på samma gård med sin familj. Hennes familj har de senaste åren bott i Skottland, där hennes pappa, Micke Stoltz, spelat i ett lag. Nu har han bestämt sig för att snart avsluta sin karriär i AIK och de har därför flyttat hem. Tove spelade fotboll i ett lag, Rovers, i Glasgow och funderar nu på att gå med i något Stockholmslag.  

Motståndare och kompisar?

Noel och Tove träffas på gården och finner genast varandra genom sitt gemensamma fotbollsintresse. De pratar om matchen de båda snart ska gå på, den mellan Hammarby och AIK och om hur de hoppas att det ska gå bra. Båda utgår ifrån att den andra håller på samma lag.

När de efter matchen träffas och pratar om hur det gick, inser de plötsligt hur läget är. Och när Toves pappa, som blev matchhjälte för AIK, dyker upp så blir det kris!

Ska Noel och Tove kunna vara kompisar ändå? Hur ska Noel kunna dölja för Tobbe vem Toves pappa är? 

Det här är en riktigt bra trilogi som är spännande från början till slut och kan läsas även av den som inte är sportintresserad.

De andra 2 i samma serie

 1. Fans. Förföljda

  By: Norlin, Arne
  Language:
  Swedish
  Published: 2014
  Available as: E-book
 2. Uppgörelsen

  By: Norlin, Arne
  Language:
  Swedish
  Published: 2013
  Classification: Hcg
  Available as: Book

Mer bra läsning

 1. Polkagrisrånarens hemlighet

  By: Öhnell, Åsa Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Det närmar sig jul och Klara (och Bella) längtar efter att få besöka Lisebergs julmarknad. Klaras granne Rut vinner ett par biljetter med åkband och ger dem i present till Klara.

 2. Väktarinnan: Viskornas dal, del 1

  By: Rosén, Åsa Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Spännande handling, starka känslor och mytologiska väsen. Det ingår i Väktarinnan, den första delen i en ny trilogi som utspelar sig i Tornedalen.

 3. Björnryttaren

  By: Öhman, Emma Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Tunn och lättläst bok för mellanstadiet och uppåt. Här varvas mystik och spänning i norrländsk miljö.

 4. Bland trälar och gudar

  By: Widmark, Martin Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  En bok som kombinerar berättelse med fakta om vikingatiden. Den lockar till mer läsning om Halvdan och Meia.

 5. Fallet med den försvunna enhörningen

  By: Edfeldt, Daniel Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Nova och Simon är tvillingar. Nu är det sommarlov och Nova tycker att de ska hitta på något medan Simon är nöjd med att sitta med näsan i en bok om dinosaurier.

 6. Motståndarna

  By: Norlin, Arne Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Det här är en riktigt bra trilogi som är spännande från början till slut. Läsvärd även för den som inte är sportintresserad.

Audience:

Tags:

Review by: Annelill Mickelsson Vallin Monday, May 17, 2021