När inget annat återstår

Glöm bort att Brännö brygga sammanknippas med dans, glädje och midsommar. I den här kriminalromanen handlar det istället om droger, död och rädsla!

Ella Werner som är profilerare på göteborgspolisen får en tuff start på sin anställning. Ett mord på en ung man är upptakten till något mycket större än vad man i första skedet kunde ana.

Varför söker Jakob Sacharov upp Egon Guthlins brorsdotter Sandra och påstår att han är hennes kusin? Egon har inga barn. Egon har lyckats ta fram ett botemedel mot den fruktade sjukdomen Alzheimers och nu är det endast några kliniska tester som återstår innan medicinen kan släppas ut på marknaden.

Sandra är uppvuxen med Egon som sin pappa eftersom hennes mamma dog tidigt i just Alzheimers och hennes pappa har aldrig brytt sig om sin familj utan har hela tiden satsat allt på sitt arbete. Men nu är det något som inte stämmer. Egons fru Elisabeth far till arbetet en morgon och kommer aldrig mer tillbaka. Varför?

Sandra beslutar sej för att hälsa på Egon på Brännö för att ge honom stöd och sällskap även om hon nu måste möta sina demoner från ungdomen. Den första hon träffar på ön är Elias och genast ramlar alla vidriga minnen över henne. Men kanske han kan hjälpa henne att få veta mer om Egons liv och vad som hänt på ön sen hon flydde därifrån i tonåren. Ett galet beslut, ska det visa sig.

Flera spår börjar leda till både Ryssland och Ukraina och nu får profileraren Ella användning av sina språkkunskaper vilket imponerar på den annars ganska arroganta chefen Fritz Möller. Sakta men säkert börjar alla pusselbitar falla på plats.

När inget annat återstår finns även att läsa som e-bok,

Bokfabriken, 2016.

Tags:

Review by: Gunilla Almqvist Monday, October 3, 2016