Nära gränsen

Norrbotten är hett! Det släpps nya böcker där handlingen utspelar sig i vårt län på löpande band känns det som. Och det är bra böcker! Missa för allt i världen inte den här actionfyllda thrillern av Daniel Åberg.

Lisa har haft några tuffa år. Efter separationen blev det alldeles för mycket alkohol, strul och bråk i fyllan så till sist förlorade hon vårdnaden om sonen Nils. Nu har hon kommit på fötter igen och ska för första gången på länge få umgås med sin son ensam en hel helg.

Marknaden i Pajala

Det är marknadshelg i Pajala, tusentals människor har tagit sig dit för att festa loss. Småbuset från trakten tar tillfället i akt när mycket pengar är i omlopp. Bankomaten sprängs men det misslyckas, de kommer inte åt pengarna. Festandet på byn fortsätter och polisen har fått rycka ut för att spärra av området kring bankomaten.

Då blir Lisa inkallad till jobbet på Puben. Kassasystemet har kraschat, det är kaos. Hon tvingas ta med sig nioårige Nils när hon ska försöka fixa problemet med kassorna. Gästerna på Puben befinner sig utanför i öltälten och framför scenen. Plötsligt kommer två maskerade, beväpnade personer in. De uppträder nervöst, aggressivt och stressat.

Bekanta miljöer

Det här är en bok i högt tempo, där händelserna sker slag i slag. Jag är hela tiden nyfiken på vad som ska hända, hur situationerna ska utvecklas. Att dessutom läsa om miljöer och företeelser som är vardagliga och bekanta förhöjer läsupplevelsen tycker jag.  

Fler spännande tips från Hilkka

 1. Till dess din vrede upphör

  By: Larsson, Åsa Review by: Hilkka Horsma

  En isande, sanslöst ruggig inledning berättad ur den mördade Wilmas eget perspektiv inleder den här otroligt spännande deckaren! Jag blir lika fängslad nu när jag läser om boken som jag blev när jag läste den som ny för sex år sedan.

 2. Vargavinter

  By: Barr, Nevada Review by: Hilkka Horsma

  Spänning och humor i en iskall, vintrig miljö fylld av vargar och älgar visar sig vara en lyckad kombination!

 3. Lewispjäserna

  By: May, Peter Review by: Hilkka Horsma

  Det känns lite tomt och sorgligt när jag nu läst klart den tredje och avslutande boken i Lewis-trilogin. För jag vill läsa mer om Fin Macleod på den vindpinade ön Isle of Lewis!

 4. Svarthuset

  By: May, Peter Review by: Hilkka Horsma

  Nu har jag fått en ny favorit bland deckarförfattarna! Jag dras oemotståndligt till dessa böcker som utspelar sig på karga, vindpinade öar långt från civilisationen.

 5. Tigeröga

  By: Bieberstein Lee, Bettina Review by: Hilkka Horsma

  Polistejpen framför lägenhetsdörren väcker nyinflyttade frilansjournalisten Hannas nyfikenhet. Vad är det som har hänt med grannen Esther? Det enda hon vet är att Esther är försvunnen och spår av blod har hittats i lägenheten.

Show more...

Daniel Åberg som skrivit den här boken finns på Norrbottensförfattare, här hittar du honom >>>

Audience:

Tags:

Review by: Hilkka Horsma Friday, November 12, 2021