Northanger Abbey

En sak är säker. Det är inte nyttigt att läsa. Inte om man får tro Jane Austen. Men läsningen kan ha vissa positiva bi-effekter. Som att man blir gift.

Catherine Morland är en ivrig läsare av gotiska skräckromaner. Udolphos mysterier av Ann Radccliffe tillhör hennes favoriter. Catherine Morlands problem är att hennes liv saknar den dramtiska laddning som präglar de böcker som hon läser. Hennes föräldrar älskar henne och huset hon bor i saknar både inmurade nunnor och medeltida valv.

Konsten att välja

När Catherine Morland får en inbjudan att tillbringa säsongen i Bath så ser hon sin chans. Hennes nya liv skall bli minst lika romantiskt och äventyrligt som hjältinnornas i de gotiska skräckromanerna. Vilka som har och inte har läst Udolphos mysterier blir det rättesnöre som hon värderar sina nya bekantskaper efter. Men ganska snart inser hon att hyggliga människor inte alltid har rätt litteratursmak. Och att de som har rätt litteratursmak kan vara ganska ohyggliga, för att inte säga rent ut sagt otrevliga. Men det inser inte Catherine Morland förrän efter hon har valt vem hon skall umgås med. Ett val som kommer att påverka resten av hennes liv.

Northanger Abbey finns att läsa som e-bok.

Northanger Abbey finns som e-ljudbok, inläst av Johanna Fridell.

Hälsa på hos Magnus för fler tips

  1. Magnus: sci/fi och serier

    Magnus tipsar helst om fantasy, science fiction och serier/manga. Du hittar honom även i podden Bokspanarna.

Audience:

Tags:

Review by: Magnus Svartvall Friday, September 8, 2017