Nytt år - ny webb!

Vi hoppas att du ska trivas i vårt nya digitala bibliotek. Att du känner dig välkommen och att du hittar det du söker. Samtidigt vill vi att du ska hitta något oväntat som du gillar.

Du som har besökt Bibblo.se tidigare märker säkert att det är annorlunda nu. Vi passade på att förändra en del när vi ändå skulle bygga en ny webbportal. Vi har arbetat med tanken om vad du kan göra hemifrån och vad du kan göra på biblioteket. Fast på en del sidor har vi blandat lite. Just för att du ska få upptäcka det där lilla oväntade.

Färdig?

Är det något du saknar? Det gör du säkert. Vi har inte hunnit bygga färdigt allt ännu. Men det viktigaste fungerar: du kan söka i vår katalog, få tips och du kommer åt dina sidor.

Blir en bibliotekswebb färdig? Det tror inte vi. Vi vill gärna att du är med och bygger den med oss. Det kan du göra genom att fylla i hjärtan på böcker i katalogen (vi kallar det för att kärleksbomba bra böcker), dela våra artiklar och tips i sociala medier eller genom att kontakta webbredaktionen med förslag på förbättringar. 

E-post till webbredaktionen.

Personliga tips och tipslistor

På startsidan hittar du våra digitala tjänster. Här finns bland annat Bibblo tipsar, det är bliotekspersonal som sprider sin högst personliga läslust. Du hittar också en ingång till vår systersajt Polarbibblo.se, som är en säker plats för barn. Vi listar också nya e-böcker som vi hoppas ska fånga ditt intresse. 

Inspiration och hitta bibliotek

På sidan Inspiration har vi samlat tipslistor på all möjlig litteratur, även sådant som du kan bära hem från ditt lokala bibliotek. Alla vill inte ha e-böcker och det finns ju många olika sätt att läsa på. Välkommen in till oss och hälsa på! 

Vi önskar dig en god fortsättning med det nya året och med din nya webb!

Följ med in i bibliotekens digitala lagerlokal så visar vi dig hur mycket det finns att att läsa och lyssna på.
Följ med in i bibliotekens digitala lagerlokal så visar vi dig hur mycket det finns att att läsa och lyssna på.

Hos biblioteken i Norrbotten finns böcker att låna på de olika samiska språken, på meänkieli och på finska. Här kommer ett urval. Vi hoppas att du hittar något läsvärt!
Vi har många böcker på de olika samiska språken, på meänkieli och på finska. Här hittar du ett urval.

Här berättar vi om hur tillgänglig vår webb och våra biblioteksrum är.

Written by: Maria Öman Wednesday, January 17, 2018