Om oss - meänkieli

Bibblo.se, Polarbibblo.se och folkbibliotek i länets 14 kommuner - tillsammans är vi Biblioteken i Norrbotten!

Bibblo.se - ditt digitala bibliotek 

Vi har alltid öppet och du kan stilla ditt läsbehov direkt med någon av våra e-böcker. Hos oss kan du också hitta mycket i våra databaser, till exempel leta efter stipendier eller läsa om författare från hela världen. Du kan surfa runt och leta efter böcker hos oss. Om den bok du vill läsa är utlånad kan du reservera den och hamnar i en kö. Du kan också förlänga lånetiden på det du har hemma. Allt du behöver är ett bibliotekskort med pinkod.

Bibliotekskort

Med ett bibliotekskort kan du låna exempelvis böcker, tidningar, musik och använda våra digitala tjänster. Gå till ditt bibliotek om du vill skaffa dig ett kort. Tänk på att du måste kunna legitimera dig. Ett bibliotekskort kostar inget men om du tappar det kostar det att skaffa ett nytt. Med en pinkod kopplad till kortet kan du göra många av dina ärenden direkt här på vår gemensamma webbplats.

Litteratur på meänkieli

Biblioteken i Norrbotten har gjort det enklare för dig att hitta och välja bland vårt utbud. Vi har skrivit korta presentationer om böckernas innehåll på meänkieli och svenska. Det här gäller böcker som skrivits på eller översatts till meänkieli och som går att låna hos Biblioteken i Norrbotten. Presentationerna finns i vår katalog så när du söker litteratur får du en beskrivning på båda språken. På den här sidan har vi gjort listor för litteratur på meänkieli. Det går också att söka i sökfältet genom att först klicka på pilen till höger och välja språk meänkieli.

Polarbibblo.se - en gemensam barnwebb

En säker webb för barn upp till 12 år. Här får barnen göra sin röst hörd. Det gör barnen genom att rita, skriva berättelser, dikter eller boktips. Allt som barnen skickar in tar bibliotekspersonal hand om innan det publiceras. Här finns annat roligt att göra som att läsa, få boktips av andra barn, spela spel och lyssna på webboken Var är Noras pulka? på en massa olika språk. Besök Polarbibblo.se >>>

I biblioteket

Förutom att låna böcker, filmer med mera så händer det mycket annat på biblioteken. Det anordnas många olika programaktiviteter och utställningar – så håll koll på ditt eller dina bibliotek.

Barnets första språk

Att läsa, sjunga och leka med ord är ett bra sätt att få språket att växa. Därför delar biblioteken ut en bok till alla små barn och det finns böcker på olika språk att välja bland. Och ju tidigare du och ditt barn börjar desto bättre.

Kontakt

Bibblo.se ägs och drivs gemensamt av Regionbibliotek Norrbotten och folkbiblioteken i Norrbotten.

För frågor om webbplatsen kontakta redaktion@bibblo.se

För frågor om lån, omlån, e-böcker och reservationer tar du kontakt med ditt bibliotek.

För vuxna

 1. Meänmaa

  Language:
  Meänkieli
  Published: 2019
  Classification: Bda-c=ubt
  Available as: Magazine
 2. Ette tohtia olla oma itte

  Subtitle: samtalsbok om språk, tro och identitet i Tornedalen
  By: Aro, Stefan
  Language:
  Meänkieli Swedish
  Published: 2018
  Classification: M
  Available as: Book
Show more...

Upp till 18 år

 1. Valdemarin hernheet

  By: Jönsson, Maria
  Language:
  Meänkieli
  Published: 2019
  Classification: Hubt(yb)
  Available as: Book
 2. Pimplaus

  By: Laestadius, Ann-Helén
  Language:
  Meänkieli
  Published: 2019
  Classification: Hubt(yb)
  Available as: Book
 3. Kyllikki ja kevä

  By: Alarcón, Meri
  Language:
  Meänkieli
  Published: 2019
  Classification: Hubt,uf
  Available as: Book
Show more...