Om norrbottensförfattare

Norrbottensförfattare
Här presenterar vi författaren och författarskapet. Du kan också läsa kortare texter ur utvalda böcker. Vi bjuder även på lite kuriosa.

Urval

Med norrbottensförfattare menar vi författare som är födda och uppvuxna i länet eller bor eller har bott här en tid. Däremot behöver inte deras verk ha någon koppling till Norrbotten. I första hand presenterar författare som skriver prosa och lyrik. Här får du även möta författare som skriver faktaböcker med skönlitterära anslag.

Så gör vi

Författarporträtten skrivs redaktionellt. Det innebär att redaktören läser in sig på författaren och dess verk och i många fall görs även en intervju. Dessutom väljer vi ut smakprov ur författarens verk som sedan publiceras, ibland är det författaren själv som väljer textprov. Författaren får även läsa igenom presentationen för godkännande. I de fall författaren är död kontaktas upphovsrättsinnehavaren för godkännande.

Där källmaterialet finns bevarat så publiceras detta i författarpresentationen.

Bibblo tipsar

I länets samarbete finns en grupp bibliotekspersonal som tipsar om bra läsupplevelser - Bibblo tipsar. I första hand ska vi tipsa om litteratur med anknytning till Norrbotten. Här kan du läsa om vilka tipsarna är >>>

Samarbete och kontakt

Norrbottens länsbibliotek, NLL, står bakom norrbottensförfattare och första porträtten publicerades på en egen sajt redan 2005. Sedan 2016 samarbetar Länsbiblioteket med Biblioteken i Norrbotten och alla porträtt fördes över till Bibblo.se. Länk till Norrbottens länsbibliotek >>> 

Kontakt: Maria Öman, e-post:  maria.e.oman@nll.se, konsulent på Norrbottens länsbibliotek.

Taggar:

Skrivet av: Maria Öman den 4 oktober 2016