Kontakt

Bibblo.se ägs och drivs gemensamt av Regionbibliotek Norrbotten och folkbiblioteken i Norrbotten.

Biblioteken

Har du frågor som gäller biblioteksverksamhet kontakta gärna aktuell bibliotekschef. Du hittar kontaktuppgifter till alla våra bibliotek under Bibliotek.

Omlån och reservationer

Du kan låna om själv genom att logga in, annars kontakta något av våra bibliotek. Kontaktuppgifter hittar du under Bibliotek.

Webbredaktionen

Har du frågor om e-böcker, inloggning eller annat om webbplatsen?

Är det svårt att hitta eller är det något du saknar? Är det något du tycker är bra eller vill du tipsa oss om något?

Skicka ett mail till  redaktion@bibblo.se

 

Om oss

Vi är Biblioteken i Norrbotten och du hittar oss på 42 platser, bibliotek och bokbussar i 14 kommuner.

Bibblo.se - ditt digitala bibliotek

Vi har alltid öppet och du kan stilla ditt läsbehov direkt med någon av våra e-böcker. Hos oss kan du också hitta mycket i våra databaser, till exempel leta efter stipendier eller läsa om författare från hela världen. Du kan surfa runt och leta efter böcker hos oss. Om den bok du vill läsa är utlånad kan du reservera den och hamnar i en kö. Du kan också förlänga lånetiden på det du har hemma. Allt du behöver är ett bibliotekskort med pinkod.

Bibliotekskort

Med ett bibliotekskort kan du låna exempelvis böcker, tidningar, musik och använda våra digitala tjänster. Gå till ditt bibliotek om du vill skaffa dig ett kort. Tänk på att du måste kunna legitimera dig. Ett bibliotekskort kostar inget men om du tappar det kostar det att skaffa ett nytt. Med en pinkod kopplad till kortet kan du göra många av dina ärenden direkt här på vår gemensamma webbplats.

Polarbibblo.se - en gemensam barnwebb

En säker webb för barn upp till 12 år. Här får barnen göra sin röst hörd. Det gör barnen genom att rita, skriva berättelser, dikter eller boktips. Allt som barnen skickar in tar bibliotekspersonal hand om innan det publiceras. Här finns annat roligt att göra som att läsa, få boktips av andra barn, spela spel och lyssna på webboken Var är Noras pulka? på en massa olika språk. Besök Polarbibblo.se >>>

I biblioteket 

Förutom att låna böcker, filmer med mera så händer det mycket annat på biblioteken. Det anordnas många olika programaktiviteter och utställningar – så håll koll på ditt eller dina bibliotek.

Barnets första språk

Att läsa, sjunga och leka med ord är ett bra sätt att få språket att växa. Därför delar biblioteken ut en bok till alla små barn och det finns böcker på olika språk att välja bland. Och ju tidigare du och ditt barn börjar desto bättre.