Ossians ovanliga nanny

I Ossians och Samuels familj är det inte som i andra familjer. Efter fritids eller skolan blir barnen inte hämtade av mamma eller pappa utan av en nanny. Men inte nog med detta. Deras nya nanny, som heter Petronella, är mycket ovanlig och efter mötet med henne blir ingenting sig likt i pojkarnas liv.

Ossian och Samuel har haft tolv olika barnflickor. Nu måste deras upptagna föräldrar hitta en ersättare till Emma som ska flytta till Frankrike och plugga. Ersättaren blir en äldre kvinna vid namn Petronella med jeans och rött hår i en lång fläta över axeln. Hon har rynkor i ansiktet och inget smink men rosamålade naglar. Efter att Petronella klivit in genom dörren börjar märkliga saker att ske. Tavlor får liv och regn blir till sol. En gammal skorpburk av keramik som ser ut som ett hus blir plötsligt levande.

Boken känns spännande och magisk. Men jag upplever också ett underliggande allvar med alltför upptagna föräldrar som inte riktigt ser barnen. Med sina många bottnar och levande beskrivningar borde detta vara en underbar berättelse att lyssna till.

 Boken finns som talbok Daisy. Läs om vem som får låna talböcker >>>

Audience:

Tags:

Review by: Kristina Ström Friday, August 25, 2017