På dagen flyttar staden

Bra för små barn om flytten.

Ted vaknar en morgon och märker att pappa försovit sig därför att Kirunas stadshusklocka har stannat. Han börjar fundera över vad det kan bero på. Så han går över till grannen Matilda som har missat sin tandläkartid för att stadshusklockan stannat.

Ute ser de många fler som också har blivit försenade. Ted och Matilda bestämmer sig för att gå till det nya klocktornet och se om de kommer på vad som hänt.

Gruvtrollet och nyckeln

Vid tornet möter de det lilla gruvtrollet som olycklig och desperat letar efter en nyckel. Nyckeln är till för att starta klockspelet och den har försvunnit i den stora flytten av stadshusklockan.

Barnen bestämmer sig för att hjälpa gruvtrollet leta. Kommer de att lyckas hitta nyckeln? Hur ska det gå för alla Kiruna-bor om nyckeln förblir borttappad? En bok för de mindre barnen om ett aktuellt ämne, stadsflytten.

Om böckerna och författaren

Norrbottens-Kuriren har skrivit om På dagen flyttar staden och här kan du läsa den artikeln >>>

Det här är Carina Kero Esbergs andra barnbok om Kiruna. Den första boken heter På natten mullrar berget som NSD har skrivit om, och här kan du läsa artikeln >>>

 1. På natten mullrar berget

  By: Kero Esberg, Carina
  Language:
  Swedish
  Published: 2016
  Classification: Hcf(yb)
  Available as: Book

Fler tips från Annelill

 1. Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt

  By: Bivald, Katarina Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Det här är en vardagshistoria med människor som tagna direkt ut verkliga livet. Man fångas snabbt av berättelsen och kan bara känna med romanens huvudkaraktör Anette när hon våndas över separationen från dottern. En bok som säkert kan tilltala många vuxna.

 2. En liten värld

  By: Hellberg, Åsa Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Elsa är en sjuttioårig änka som bestämt sig för att hon vill ut och se världen. Ensam törs hon inte åka. Därför bestämmer hon sig för att följa efter den tredje personen som stiger på Arlanda express. Pass och olika valutor har hon redan ordnat med.

 3. Amandas gåta

  By: Allende, Isabel Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Det var med viss spänning jag öppnade Isabel Allendes senaste bok. De tidigare som jag läst har alla varit riktigt välskrivna verk som fångat mig direkt, men hur skulle det bli när hon nu bytt genre till att skriva en deckare?

 4. Ekon av längtan

  By: McKinley, Tamara Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Om kärlek i skuggan av krig och hemligheter som inte kan döljas för evigt.

 5. Guldgrävaren

  By: Wahldén, Christina Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Äventyrsbok för ungdomar med steampunk-inslag. Rejält med fart och fläkt och inte en lugn stund för huvudpersonerna.

Show more...

Audience:

Tags:

Review by: Annelill Mickelsson Vallin Tuesday, January 30, 2018