På dagen flyttar staden

Bra för små barn om flytten.

Ted vaknar en morgon och märker att pappa försovit sig därför att Kirunas stadshusklocka har stannat. Han börjar fundera över vad det kan bero på. Så han går över till grannen Matilda som har missat sin tandläkartid för att stadshusklockan stannat.

Ute ser de många fler som också har blivit försenade. Ted och Matilda bestämmer sig för att gå till det nya klocktornet och se om de kommer på vad som hänt.

Gruvtrollet och nyckeln

Vid tornet möter de det lilla gruvtrollet som olycklig och desperat letar efter en nyckel. Nyckeln är till för att starta klockspelet och den har försvunnit i den stora flytten av stadshusklockan.

Barnen bestämmer sig för att hjälpa gruvtrollet leta. Kommer de att lyckas hitta nyckeln? Hur ska det gå för alla Kiruna-bor om nyckeln förblir borttappad? En bok för de mindre barnen om ett aktuellt ämne, stadsflytten.

Om böckerna och författaren

Norrbottens-Kuriren har skrivit om På dagen flyttar staden och här kan du läsa den artikeln >>>

Det här är Carina Kero Esbergs andra barnbok om Kiruna. Den första boken heter På natten mullrar berget som NSD har skrivit om, och här kan du läsa artikeln >>>

 1. På natten mullrar berget

  Av: Kero Esberg, Carina
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2016
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok

Fler tips från Annelill

 1. Korpmåne

  Av: Henriksson, Therese Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin

  Det här är en ungdomsbok som jag tror kan tilltala många, i synnerhet ungdom i glesbygd kan säkert känna igen sig i den här boken. Miljöbeskrivningarna var oerhört bra gjorda. Lägg sedan till spänningsmomentet med övernaturliga inslag - en pärla även för fantasyentusiasterna.

 2. Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt

  Av: Bivald, Katarina Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin

  Det här är en vardagshistoria med människor som tagna direkt ut verkliga livet. Man fångas snabbt av berättelsen och kan bara känna med romanens huvudkaraktör Anette när hon våndas över separationen från dottern. En bok som säkert kan tilltala många vuxna.

 3. Mamma Mu simmar

  Av: Wieslander, Jujja Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin

  Mamma Mu är väl vid det här laget en välkänd barnboksfigur och älskad av många. Även i vuxen ålder tycker jag att böckerna om henne hör till det bästa vi har i svensk bilderboksväg, så nu var det med förväntan jag öppnade den nya titeln om henne.

 4. Odla steg för steg

  Av: Lidström, Clara Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin

  Säg det barn som inte fascineras av allt som växer.

Visa fler sidor...

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Annelill Mickelsson Vallin den 30 januari 2018