Patience

Patience kan beskrivas som en psykedelisk science fiction-historia med ett kärlekstema.

Och vem kan säga nej till en historia som hejdlöst blandar så motsatta fenomen som kaotiska tidsresor med förhoppningen om ett stabilt och stillsamt familjeliv.

För den som har läst Daniel Clowes förut är det inte svårt att känna igen sig i miljön. Ett urbaniserat USA befolkat av alienerade invånare. När Patience blir med barn börjar hennes och Jacks äktenskap att rämna på grund av båda parters låga självkänsla. Även om viljan finns till intimetet så tycks båda partner sakna förmågan. När Jack väl bestämmer sig för att berätta sina hemligheter för Patience så inträffar det värsta som kan hända och allt tycks vara för sent.

Bisarrt och banalt

Daniel Clowes förmåga att blanda det ytterst banala med det ytterst bisarra präglar såväl hans berättande som hans sätt att teckna. Han arbetar med enkla linjer och släta ytor med klara färger. Hans teckningsstil kan beskrivas som realistisk, men samtidigt är den absurdistiskt.

Även om jag inte blir lycklig av att läsa Daniel Clowes så har han en förmåga att påverka min perception så att jag i veckor efteråt ser omvärlden men Clowianska ögon. Vilket är ganska intressant och det är kanske gott nog.

Audience:

Tags:

Review by: Magnus Svartvall Monday, February 20, 2017