Perenner, för trädgårdar från norr till söder

Jag gillar att plantera blommor och framför allt få njuta av blomdoft och vackra färger. En bra början är att läsa en bok i ämnet.

Boken Perenner, för trädgårdar från norr till söder av Susanna Rosén gillar jag just för att det finns mycket bilder med kort information.

Det finns tips om hur du planerar och planterar, vilket jag inte är bra på utan när jag ser en fin blomma så köper jag den och gräver ner den där den ryms. Ibland blir det succé men andra gånger får en ledsen blomma flytta till ett bättre läge. Därför är kapitlet Planering och plantering superbra att läsa för tips om komposition, skötsel, jord och näring.

Alla kan 

Susanna Rosén skriver att alla kan lyckas att odla perenner. Det finns inga zoner, istället finns det odlingsangivelser A-D, där A betyder att blomman trivs i alla jordar och i hela Sverige.

Boken kan användas som uppslagsverk för att snabbt få information om geografiskt ursprung, blomtid, plantans höjd, placering och jordtyp, samt hur mycket sol eller skugga som behövs. Lycka till!

Fler trädgårdstips från Yvonne

 1. Svampklubbens plockguide

  Review By: Eliasson, Roger Review by: Yvonne M Nilsson

  Den här boken avslöjar var du kan hitta kantareller, Karljohan och andra matsvampar i Ormberget - Hertsölandets naturreservat i Luleå kommun.

 2. Artemisiasällskapet – berättelser ur trädgårdsliv

  Review Review by: Yvonne M Nilsson

  Jag läser gärna böcker om odling och trädgårdsarbete. En lite annorlunda bok inom ämnet är Artemisiasällskapet – berättelser ur trädgårdsliv, en antologi med berättelser av tolv trädgårdsexperter.

Show more...

Alla tips från Yvonne

 1. Virka mandalor

  By: Linssen, Haafner Review by: Yvonne M Nilsson

  ”Med bara några få maskor kan man skapa något fantastiskt.” Varför inte virka en kunglig krona eller en vårblomma. Med diagram, instruktioner och inspirerande projekt är det här en bok för alla som gillar att virka.

 2. Fiskarna i havet

  By: Furmark, Anneli Review by: Yvonne M Nilsson

  En grafisk roman om livet, kärleken och konsten. Platsen är en konstskola i ett litet samhälle vid kusten.

 3. Kyrktuppen - låt de fräcka stå med skam

  By: Strålberg, Irene Review by: Yvonne M Nilsson

  "Man kan gå stärkt ur en kris, tänkte hon medan hon låste upp ytterdörren hemma. Starkare men skörare. Skörare men klokare. Jag tänker inte försätta mig i samma situation igen.”

Show more...