Perenner, för trädgårdar från norr till söder

Jag gillar att plantera blommor och framför allt få njuta av blomdoft och vackra färger. En bra början är att läsa en bok i ämnet.

Boken Perenner, för trädgårdar från norr till söder av Susanna Rosén gillar jag just för att det finns mycket bilder med kort information.

Det finns tips om hur du planerar och planterar, vilket jag inte är bra på utan när jag ser en fin blomma så köper jag den och gräver ner den där den ryms. Ibland blir det succé men andra gånger får en ledsen blomma flytta till ett bättre läge. Därför är kapitlet Planering och plantering superbra att läsa för tips om komposition, skötsel, jord och näring.

Alla kan 

Susanna Rosén skriver att alla kan lyckas att odla perenner. Det finns inga zoner, istället finns det odlingsangivelser A-D, där A betyder att blomman trivs i alla jordar och i hela Sverige.

Boken kan användas som uppslagsverk för att snabbt få information om geografiskt ursprung, blomtid, plantans höjd, placering och jordtyp, samt hur mycket sol eller skugga som behövs. Lycka till!

Fler trädgårdstips från Yvonne

 1. Äppel i Norr

  Review By: Blomqvist, Leif Review by: Yvonne M Nilsson

  När stugsäsongen närmar sig drömmer jag om den perfekta trädgården. Att kunna plocka äpplen från egna träd, det är drömmen.

 2. Svampklubbens plockguide

  Review By: Eliasson, Roger Review by: Yvonne M Nilsson

  Den här boken avslöjar var du kan hitta kantareller, Karljohan och andra matsvampar i Ormberget - Hertsölandets naturreservat i Luleå kommun.

Show more...

Alla tips från Yvonne

 1. Virka mandalor

  By: Linssen, Haafner Review by: Yvonne M Nilsson

  ”Med bara några få maskor kan man skapa något fantastiskt.” Varför inte virka en kunglig krona eller en vårblomma. Med diagram, instruktioner och inspirerande projekt är det här en bok för alla som gillar att virka.

 2. Svampklubbens plockguide

  By: Eliasson, Roger Review by: Yvonne M Nilsson

  Den här boken avslöjar var du kan hitta kantareller, Karljohan och andra matsvampar i Ormberget - Hertsölandets naturreservat i Luleå kommun.

 3. Handbok för fjärilsskådare

  Review by: Yvonne M Nilsson

  Tänk om du får se en vacker fjäril och vill veta vad den heter, då är det här boken för dig.

 4. Manifest för hopplösa

  By: Asptjärn, Åsa Review by: Yvonne M Nilsson

  Ligg lågt. Håll käften. Gör det inte värre. Eller kan det bli värre? Välkommen till Emanuel Kents värld!

Show more...