Polarbibblo.se - barnens egna boktips

Ibland är det svårt att veta vad man ska läsa, både som barn och vuxen. Då är det skönt med ett bra boktips!

Barn boktipsar barn

På Polarbibblo.se har vi många boktips för barn i alla åldrar. Det speciella med våra tips är att de är skrivna av barn, för barn. Bibliotekarier och vuxna i all ära, men ibland är det helt enkelt roligare att höra vad andra barn tycker.

Därför ger vi barnen en plats där de med egna ord kan berätta om böckerna de läst och vad de tycker om dem. Genom detta utvecklar de inte bara sitt skrivande och sätt att uttrycka sig, utan inspirerar också andra barn att hitta sina nya favoritböcker.

De barn som skickar in sina boktips till oss på Polarbibblo.se kan sedan välja att vara med i Bok- och tidningslotteriet. Där har de chans att vinna nya, spännande böcker som de kan läsa och recensera.

Det ska vara lätt att hitta vad man gillar

Barnen kan söka på genre för att hitta böcker de är intresserade av – vad sägs om spänning & äventyr, sport eller roligt? Vi har många fler! Och om barnen hittar en recensent de tycker extra mycket om kan de enkelt söka ut hens andra boktips och inspireras vidare.

Om en bok ser extra spännande ut kan barnen klicka sig in på vår katalog här på Bibblo.se och se vilka bibliotek boken finns på. Finns den som e-bok och barnen har lånekort är det bara att låna!

Vi länkar också till Legimus katalog, där barn med olika läsnedsättningar gratis kan låna talböcker direkt till sin telefon, dator eller surfplatta. För det behöver man ett konto som man kan få via biblioteket. Ta kontakt med ditt bibliotek om du känner att ditt barn behöver ett Legimuskonto.

Besök Polarbibblo.se och ta del av barnens boktips! >>

Mer om Polarbibblo.se

  1. Polarbibblo.se - en plats för barns skapande

    Article Written by: Linda Nilsson Westerdahl

    Polarbibblo.se är en säker webbplats där barn kan skriva berättelser, sagor, dikter, boktips och digitala böcker. De kan också rita, spela och svara på frågesporter. Vi erbjuder en plats där barn kan utveckla sitt skapande och se sina verk publicerade. De kan också inspirera varandra och läsa andra barns texter.

  2. Polarbibblo.se - barnens egna boktips

    Article Written by: Linda Nilsson Westerdahl

    Ibland är det svårt att veta vad man ska läsa, både som barn och vuxen. Då är det skönt med ett bra boktips!

Audience:

Tags:

Written by: Linda Nilsson Westerdahl Monday, August 10, 2020