Så jävla kallt

Följ med Karla, Kaja, Aziz och Hemingway på deras roadtrip söderut genom Sverige!

Vem har bestämt att Karla måste bo i Piteå? Hon är verkligen less. Det enda som är roligt är att hänga med Kaja och mysa med Aziz, killen som bor utanför Luleå och som Karla gillar sådär lagom mycket. Hennes föräldrar verkar inte förstå någonting, till exempel inte varför Karla skulle vilja gå estet bild på gymnasiet, för "det får man ju inga jobb av?"

Rymmer

Karla älskar sin lilla hund Hemingway med de sammetslena öronen som alltid finns där och som alltid förstår. Men någonting är fel och Hemingway verkar inte riktigt må bra. Kanske är det också därför Karla är så jäkla less och bara måste bort? Till slut tar kompisarna tag i saken och drar, helt enkelt. Hemingway får följa med, innanför Karlas jacka.

Att längta bort

Kylan som finns häruppe i norr är påtaglig och konkret och mörkret finns som ständig följeslagare i berättelsen. Ska vintern aldrig ta slut? Ska det vara så här nu resten av livet och hur lång tid varar egentligen gymnasiet?!

Igenkänningen är stor för alla som någon gång längtat bort. Missa inte den här fina boken om vänskap och kärlek till sitt husdjur som trots allt är riktigt värmande ändå.

 

Fler tips från Malene

 1. Himlabrand

  By: Backe Åstot, Moa Review by: Malene Jensen

  En helgjuten ungdomsboksdebut som gör en varm i hela kroppen.

 2. Inte som du

  By: Schreiber, Johanna Review by: Malene Jensen

  Hur skulle livet se ut om vi levde i ett matriarkat? Där ishockeykillarna släpar sin utrustning till och från träningen klockan sju på helgerna medan konståkningstjejerna inte bara får de bra träningstiderna utan också har egna skåp i sina lyxigt nyrenoverade omklädningsrum?

 3. En ocean av kärlek

  By: Mafi, Tahereh Review by: Malene Jensen

  Shirin är en tjej som kämpar varje dag för att göra mer än bara överleva. På ytan är det här bara ännu en berättelse om en high school-förälskelse. På djupet är det en spännande politisk roman om att vara ung idag.

 4. Sönderslagen

  By: Johansson, Emma Review by: Malene Jensen

  En finstämd bladvändare som lämnar dig med en varm känsla i magen trots det sorgliga innehållet.

 5. Du, bara

  By: Ahlund, Anna Review by: Malene Jensen

  Den perfekta boken för dig som vill bli glad och få en varm känsla i kroppen!

Audience:

Tags:

Review by: Malene Jensen Thursday, April 8, 2021