Sånt är livet - Väliaikainen

Den finländska författaren och konstnären Rosa Liksom besöker flera orter i Norrbotten och talar om sin senaste bok Sånt är livet, Väliaikainen på originalspråk.

Rosa Liksom har mötts av hyllade recensioner såväl i Finland som i Sverige. Även hennes tidigare verk har vunnit stor popularitet, inte minst Kupé nr 6 (Hytti nro 6 på originalspråk) som tilldelades Finlandiapriset 2011.

Hennes senaste bok består av kortprosatexter, och kan beskrivas som en sorts satirisk socialrealism om människor i Finland som det inte går så bra för. Texterna behandlar allt från alkoholism, arbetslöshet, depression till passion, för att nämna några ämnen. Sin stil och person trogen finns det såklart också en dos grovkornig humor i texterna. “Med berättelser som sträcker sig från dagens Helsingfors till nordligaste Finland är Rosa Liksoms nya bok ett lysande tidsdokument, med insikter som inte har något bäst före-datum”, Wahlström & Widstrand

Rosa Liksom är född och uppvuxen i Övertorneå och är en av Finlands bäst säljande moderna författare, som sedan debuten 1985 publicerat flera prisade verk. Hon är även känd som bildkonstnär. 

Hon besöker följande orter denna vecka: Haparanda Stadsbibliotek den 6/4 klockan 17. Piteå stadsbibliotek den 7/4 klockan 19 och Luleå Stadsbibliotek Kulturkaféet, Kulturens hus den 8/4 klockan 18.30. Obs! I Luleå är framträdandet på finska, i Haparanda på både finska och svenska och i Piteå på svenska.

Mer böcker av Rosa Liksom.

Tags:

Written by: Webbredaktionen Monday, March 14, 2016