Skicka in din berättelse

Dela med dig av din berättelse om språk, kulturarv eller litteratur!

Vad ska jag skriva?

Skriv och dela med dig av din berättelse om kulturarv, språk eller litteratur. Det kan vara något som du har hört som barn eller någonting som du själv kommer på. Har du kanske något favoritord eller uttryck? Eller något annat som är viktigt för dig. 

Texten innehålla maximalt 300 ord (ungefär 2 000 tecken). 

Om du vill kan du skicka in en ljudfil eller film. Då är det bäst om klippet är på maximalt 5 minuter.

Berättelserna ska ha en anknytning/koppling till samiska/samer, meänkieli/tornedalingar eller finska/sverigefinnar. Du kan skriva på samiska, meänkieli, finska eller svenska.

Vad händer när jag skickar in min text? 

När du skickar in din text godkänner du att den publiceras på Bibblo.se. Vi läser alla inskickade berättelser och publicerar ett urval i den digitala utställningen på Bibblo.se/min-berättelse. Vi kommer även att redigera texten om vi tycker att det behövs innan vi publicerar den.

Läs reglerna samt informationen om hur vi använder dina personuppgifter noga innan du skickar in din text. Du måste ha fyllt 13 år för att skicka in din berättelse.

Ska vi istället ha en länk som ungefär säger så här: Vill du veta mer om kulturarvsprojektet? Mer information hittar du här >>>

(Bakgrund ta bort här?

Som en del av kulturarvsprojektet Min berättelse samlar vi in texter från alla som har en anknytning till de nationella minoritetsspråken finska och meänkieli samt urfolksspråket samiska. Insamling pågår under våren 2019 och en urval av inskickade texter kommer publiceras som en del av den digitala utställningen här på Bibblo.se. Utställningen pågår hela kulturarvsåret 2019. )