Skicka in din berättelse

Min berättelse lyfter litteratur och berättande på samiska, meänkieli och finska. Dela med dig av din berättelse om språk, kulturarv eller litteratur!

Min berättelse färgad streck

Osäker på vad du ska berätta? Det kan vara något som du har hört som barn,  eller om du har något favoritord eller uttryck. Du kan skicka in text, ljudfil eller film. Naturligtvis kan du vara anonym. Du hittar mer information efter formuläret. 

Språk

På vilket språk skriver du din berättelse? Vi kan granska texterna på följande språk:

Jag har läst och förstått vad som gäller. Läs reglerna här.
Jag förstår hur mina personuppgifter behandlas. Läs om behandling av personuppgifter här.

Har du några frågor?

Om du vill ta bort din text eller redigera den, kontakta oss på minberattelse@norrbotten.se. Om du vill skicka en video eller ljudfil i stället av text, kontakta oss gärna.

  Vad ska jag skriva?

  Skriv och dela med dig av din berättelse om kulturarv, språk eller litteratur. Det kan vara något som du har hört som barn eller någonting som du själv kommer på. Har du kanske något favoritord eller uttryck? Eller något annat som är viktigt för dig. 

  Texten innehålla maximalt 300 ord (ungefär 2 000 tecken). 

  Om du vill kan du skicka in en ljudfil eller film. Då är det bäst om klippet är på maximalt 3 minuter.

  Berättelserna ska ha en anknytning/koppling till samiska/samer, meänkieli/tornedalingar eller finska/sverigefinnar. Du kan skriva på samiska, meänkieli, finska eller svenska.

  Vad händer när jag skickar in min text? 

  När du skickar in din text godkänner du att den publiceras på Bibblo.se. Vi läser alla inskickade berättelser och publicerar ett urval i den digitala utställningen på Bibblo.se/min-berättelse. Vi kommer även att redigera texten om vi tycker att det behövs innan vi publicerar den.

  Läs reglerna samt informationen om hur vi använder dina personuppgifter noga innan du skickar in din text. Du måste ha fyllt 13 år för att skicka in din berättelse.

  Bakgrund

  Som en del av kulturarvsprojektet Min berättelse samlar vi in texter från alla som har en anknytning till de nationella minoritetsspråken finska och meänkieli samt urfolksspråket samiska. Insamling pågår under våren 2019 och en urval av inskickade texter kommer publiceras som en del av den digitala utställningen här på Bibblo.se. Utställningen pågår hela kulturarvsåret 2019. 

  Till startsidan Min berättelse

  Här hittar du alla våra sidor

  1. Skicka in din berättelse

   Min berättelse lyfter litteratur och berättande på samiska, meänkieli och finska. Dela med dig av din berättelse om språk, kulturarv eller litteratur!

  2. Lyssna på berättelser

   Här kan du lyssna på berättelser om språk, kulturarv och litteratur. Det är författare, musiker och kulturutövare som delar med sig. Det gör de på 5 språk.

  3. Inskickade berättelser

   Här kan du läsa och lyssna på berättelser om språk, kulturarv och litteratur på samiska, meänkieli, finska och svenska. Skicka gärna in din berättelse, du också.

  4. Författarporträtt

   Norrbottniska författare som skriver på nationella minoritets- och urfolksspråk

  5. Min berättelse - digital utställning

   Dela din berättelse och lyssna på författarna. Kulturarvsåret 2019 hos biblioteken i länet fokuserar på nationella minoriteter och urfolket samer.

  6. Om projektet

   Min berättelse lyfter fram Norrbottens nedskrivna och berättade litteratur på nationella minoritets- och urfolksspråk.