Skicka in ditt bästa boktips!

Du kan vinna våran fina vattenflaska. Vi har 25 flaskor kvar i potten, så skicka in ditt tips idag! Vi kör augusti ut.

Är du avundsjuk på de som ännu inte har läst din favoritbok? Vad fick dig att skratta, brista ut i gråt eller sova med lampan tänd? Har du läst något som både fick dig att sträckläsa samtidigt som du inte ville att boken skulle ta slut så fort? Då ska du vara med i Bibblos sommartipstävling!

Skriv och dela med dig av ditt bästa boktips så att hela världen får läslust. De 50 första bidragen får vår fina vattenflaska som tack. Din text får innehålla max 250 tecken inklusive skiljetecken (ungefär 35 ord). Du får skicka in ett tips och ska ha fyllt 18 år för att delta i tävlingen. I första hand publicerar vi tips på böcker som kan lånas hos biblioteken i Norrbotten. Vi ser också gärna att den går att låna som e-bok.

Läs, tipsa och ha en skön sommar!

Jag har läst och förstått vad som gäller. Läs reglerna här.
Jag förstår hur mina personuppgifter behandlas. Läs om behandling av personuppgifter här.

  Läs de inskickade tipsen här

  1. Sommarens bästa boktips

   I år har Bibbloredaktionen en tävling: skicka in ditt bästa boktips! Så det är du som läsare som fyller den här sidan med sommarens läslust. Vi väntar med spänning!

  Få inspiration av Bibblos egna tipsare

  1. Mot nya världar

   By: Clarke, Arthur C Review by: Kristian Priemel

   Mänskligheten står på randen av att ge sig ut i rymden, och i bakgrunden finns hotet om total förintelse genom kärnvapenkrig.

  2. The time of my life

   By: Ahern, Cecelia Review by: Agneta Krohn Strömshed

   Lucy Silchesters hela, snart 30-åriga, liv, går ut på att undvika jobbiga saker och hon ljuger ibland så hon nästan tror sig själv. Hennes vänner tror fortfarande efter nästan tre år att det var Lucy som dumpade den perfekte Blake när det i själva verket var tvärt om. De tror också att hon slutade på sitt förra välbetalda arbete på grund av att hon inte gillade arbetsgivarens etik och moral, när hon i själva verket fick sparken.

  3. Absintängeln

   By: Gustafsson, Maria Review by: Agneta Krohn Strömshed, Mjölkuddens bibliotek.

   ”Bredbent med pistolen i höger hand ryckte hon upp dörren med den vänstra. Värmen och stanken fick henne att rygga tillbaka. Den sötaktiga liklukten blandades med den av blod och avföring. Ljuset var tänt och ögonen drogs obönhörligt mot rummets mitt. En kropp låg utfläkt på golvet”.

  4. Till dess din vrede upphör

   By: Larsson, Åsa Review by: Hilkka Horsma

   En isande, sanslöst ruggig inledning berättad ur den mördade Wilmas eget perspektiv inleder den här otroligt spännande deckaren! Jag blir lika fängslad nu när jag läser om boken som jag blev när jag läste den som ny för sex år sedan.

  5. Mörkrets furste

   By: Lundwall, Sam J Review by: Kristian Priemel

   En fantasyroman om brott, kärlek, katastrofer och krig. Utspelas i ett slags alternativt tidigt 1900-tal där ångbilar puttrar runt på vägarna

  Show more...