Skicka in ditt bästa boktips!

De 50 först inskickade tipsen vinner en av våra fina vattenflaskor. Heja!

Är du avundsjuk på de som ännu inte har läst din favoritbok? Vad fick dig att skratta, brista ut i gråt eller sova med lampan tänd? Har du läst något som både fick dig att sträckläsa samtidigt som du inte ville att boken skulle ta slut så fort? Då ska du vara med i Bibblos sommartipstävling!

Skriv och dela med dig av ditt bästa boktips så att hela världen får läslust. De 50 första bidragen får vår fina vattenflaska som tack. Din text får innehålla max 250 tecken inklusive skiljetecken (ungefär 35 ord). Du får skicka in ett tips och ska ha fyllt 18 år för att delta i tävlingen. I första hand publicerar vi tips på böcker som kan lånas hos biblioteken i Norrbotten. Vi ser också gärna att den går att låna som e-bok.

Läs, tipsa och ha en skön sommar!

Jag har läst och förstått vad som gäller. Läs reglerna här.
Jag förstår hur mina personuppgifter behandlas. Läs om behandling av personuppgifter här.

  Läs de inskickade tipsen här

  1. Sommarens bästa boktips

   I år har Bibbloredaktionen en tävling: skicka in ditt bästa boktips! Så det är du som läsare som fyller den här sidan med sommarens läslust. Vi väntar med spänning!

  Få inspiration av Bibblos egna tipsare

  1. Sommarboken

   Av: Hall, Emylia Tipsat av: Webbredaktionen

   Debutroman av en ung brittisk författare som handlar om en annorlunda uppväxt. En läsvärd och lättillgänglig debutroman med fina miljöbeskrivningar från ett sommarfagert Ungern.

  2. I tunga vintrars mage

   Av: Lundgren, Andrea Tipsat av: Hilkka Horsma

   Jag måste erkänna – jag var skeptisk till den här boken från början. Tänkte att den nog är lite tråkig. En dyster barndomsskildring där det inte händer något. Men jag blev golvad direkt!

  3. Sarahs andra halva

   Av: Genova, Lisa Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

   Plötsligt händer det som jag som läsare bara väntat på - Sarah krockar!

  4. Först och främst misshagade namnet

   Av: Lindskog, Gerda Helena Tipsat av: Kristina Ström

   Arbetsstugorna hör inte forntiden till utan de som intervjuas i denna bok är födda i början av 1940-talet. De första arbetsstugorna öppnades redan under nödårsvintern 1903. De var avsedda för avsides fattiga barn i skolåldern. Barnen fick mat, kläder och bostad och plats i kyrkbyns skola och genom att delta i dagliga göromål i arbetsstugan skulle de lära sig att sköta ett hem.

  5. Till dess din vrede upphör

   Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Hilkka Horsma

   En isande, sanslöst ruggig inledning berättad ur den mördade Wilmas eget perspektiv inleder den här otroligt spännande deckaren! Jag blir lika fängslad nu när jag läser om boken som jag blev när jag läste den som ny för sex år sedan.

  Visa fler sidor...