Skidresan

Texas, Vegas och deras familj har åkt till fjällen för att åka skidor i en vecka. Det blir en spännande vecka med en lurig snöbjörn.

Trots att Texas åkt skidor förr så får han gå skidskola första dagen ihop med Vegas. Mamma menar att det var så länge sedan de senast åkte skidor så det är säkrast så och det visar sig snabbt att hon har rätt. Texas startar åkningen med att köra in i en uppblåsbar snögubbe då han inte lyckas få stopp på skidorna.

Lite senare ska mamma och pappa ta ett åk i backen så då får bröderna passa sin 2-åriga lillebror Denver. Snöbjörnen kommer och åker pulka med Denver i barnbacken. Men plötsligt upptäcker Texas och Vegas att han håller på att dra pulkan med Denver bort mot skidspåret. Varför gör han det?

Stöldgods

Bröderna springer efter och tar pulkan med lillebror. När de sedan försöker berätta för sina föräldrar om hur konstigt Snöbjörnen agerar tycker föräldrarna att de överdriver. Snöbjörnen jobbar ju med att roa barnen så det är klart att han inte menade något illa!

Texas och Vegas är i alla fall säkra på att det är något underligt med Snöbjörnen. De börjar spana och upptäcker att de har rätt i sina misstankar. Det blir en spännande semestervecka i fjällen för bröderna. De hittar stöldgods och blir jagade i skidliften innan allt löser sig.

3:e delen i fristående serie. Lagom spännande äventyr för de yngre barnen.

Mer om Texas och Vegas

 1. Äppelboven

  By: Borg, Sofie
  Language:
  Swedish
  Published: 2019
  Classification: Hcf
  Available as: Book
 2. Försvunnen

  By: Borg, Sofie
  Language:
  Swedish
  Published: 2018
  Classification: Hcg
  Available as: Book
 3. Glassbilen

  By: Borg, Sofie
  Language:
  Swedish
  Published: 2017
  Classification: Hcf
  Available as: Book

Besök gärna Annelills tipsarsida

 1. Ira lyssnar; Ira gulldal; Ira guldala

  By: Sandling, Eva Stina Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Farmor har lärt Ira att lyssna till naturen och djuren. Nu hör hon något om en gruvbrytning. En bilderbok med texter på svenska, nord- och lulesamiska.

 2. Fred får fullträff

  By: Bergman, Anton Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Fred är en fotbollstokig liten pojke. Ändå sedan han fick sin FC Barcelona-tröja har han spelat fotboll. Men så råkar han sparka omkull mammas fina vas.

 3. Kaspar – en kunglig katt

  By: Morpurgo, Michael Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Johnny Trott jobbar som piccolo på hotell i London. Dit kommer madame Kandinsky, operasångerska, med sin katt Kaspar.

 4. Vår trädkoja med 13 våningar

  By: Griffiths, Andy Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Andy Griffiths och Terry Denton har här skrivit en svindlande historia om deras (troligen påhittade?) äventyr. De har en otrolig trädkoja tillsammans som verkligen skulle vara varje kojbyggarintresserads dröm. Här finns såväl läskfontän, marshmallowmaskin, spelhall och bassäng.

 5. Dubbel-trubbel

  Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Det här är en riktigt bra och lättläst bok med mycket humor, som garanterat kommer att gillas. Det är rakt in i historien från första sidan och sedan är det svårt att släppa boken. Perfekt som högläsning tillsammans med barn, ni kommer säkert att fnissa ikapp.

 6. Talmannens hämnd - en politisk thriller

  By: Widmark, Martin Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Reportern Felix Erikssons dotter Amanda är ofta inne på Barnens talmans hemsida. Felix blir nyfiken och börjar forska i den för att ta reda på vem som ligger bakom.

 7. Hästen på Vinga

  By: Eriksson, Malin Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Lovis högsta dröm är att få träna och tävla inom ridsport. Eftersom de inte har råd med egen häst åt Lovis så går hon på ridskola, men hon är less på att bara vara en i gruppen där alla ska göra likadant samtidigt.

Show more...

Audience:

Tags:

Review by: Annelill Mickelsson Vallin Monday, February 15, 2021