Solveig: romaner & spänning

Solveig tipsar mest om romaner men det kan komma en del tips på spännande läsning också.

Solveig har precis börjat tipsa, det kommer fler allt eftersom.

- En bra berättelse ska väcka känslor. Jag läser både kärlekshistorier och skräck. Det viktigaste är författarens närvaro, förmågan att skildra karaktärer och miljöer. Jag vet precis vart mitt intresse för att läsa och skriva kommer ifrån. Min favoritbok när jag var liten var ”Vem ska trösta knyttet?” av Tove Jansson. Jag älskade att bli skrämd av Mårran, och berättelsen har den där melankolin som jag fortfarande är svag för. Mina föräldrar fick läsa den gång på gång, och till slut kunde jag rabbla versen utantill. Det kan jag nog än idag.

Romaner

 1. Bränn alla mina brev

  By: Schulman, Alex Review by: Solveig Nordmark

  ”Några dagar under den heta försommaren 1932 uppstår en förbjuden kärlek. Insatserna är höga, passionen är på liv och död. Den inleds med ett försiktigt samtal en sen kväll på Sigtunastiftelsen och slutar i ett mordförsök två veckor senare.”.

 2. Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter

  By: Lerin, Lars Review by: Solveig Nordmark

  Ska du hälsa på Elsa i Skräddartorp kanske du liksom Lars Lerin en finvädersdag i början av juni följer stigen genom skogen. När fåglarna sjunger och alla insekter svirrar och surrar och ”när du minst anar det glesnar skogen och ljuset börjar klippa i gransuset”. Råkar du sedan sparka till en tomburk med fransig etikett och läser: Mjau! så råder det ingen tvekan om att du är framme vid Skräddartorp.

 3. Führerns barnmorska

  By: Robotham, Mandy Review by: Solveig Nordmark

  - Hennes namn är fräulein Eva Braun. Med de orden lutade sig kapten Stenz tillbaka i stolen, väl medveten om att han just släppt en bomb.

Show more...

Spänning

 1. Rotvälta

  By: Alsterdal, Tove Review by: Solveig Nordmark

  ”Nu har det hänt igen. Polisen har släppt ut en sexdåre. Han har våldtagit och mördat och nu går han fritt omkring igen”. Rykten färdas fort och som dömd brottsling är det svårt att bli kvitt sitt förflutna, särskilt när man bor i glesbygden. Tove Alsterdal har återigen skrivit en roman som håller mig fången från första till sista ordet.

 2. 22/11 1963

  By: King, Stephen Review by: Solveig Nordmark

  Hur skulle världen ha sett ut om president John F Kennedy blivit kvar i livet? Kanske hade jorden varit en fredligare plats utan raskrig, religionskrig och terrorism. Eller så hade planeten varit helvetet självt, närapå utplånad av kärnvapen. Dessa spekulationer ligger till grund för Stephen Kings storverk 22/11 1963.

Show more...

Träffa de andra tipsarna

 1. Yvonne: trädgård & lite annat

  Content page

  Yvonne tipsar helst om trädgård när den säsongen sätter igång. Däremellan blir det allt möjligt. Gärna ljudböcker.

 2. Magnus: sci/fi och serier

  Content page

  Magnus tipsar helst om fantasy, science fiction och serier/manga. Du hittar honom även i podden Bokspanarna.

 3. Emma: lyrik & lite annat

  Content page

  Emma tipsar helst om lyrik. Men hon kan inte låta bli att tipsa om lite annat också.

 4. Julia: barn och engelskt

  Content page

  Julia tipsar helst om böcker för barn mellan 9-12 år. Den engelska litteraturen har ingen åldersbegränsning.