Solveig: romaner & spänning

Solveig tipsar mest om romaner men det kan komma en del tips på spännande läsning också.

Solveig har precis börjat tipsa, det kommer fler allt eftersom.

- En bra berättelse ska väcka känslor. Jag läser både kärlekshistorier och skräck. Det viktigaste är författarens närvaro, förmågan att skildra karaktärer och miljöer. Jag vet precis vart mitt intresse för att läsa och skriva kommer ifrån. Min favoritbok när jag var liten var ”Vem ska trösta knyttet?” av Tove Jansson. Jag älskade att bli skrämd av Mårran, och berättelsen har den där melankolin som jag fortfarande är svag för. Mina föräldrar fick läsa den gång på gång, och till slut kunde jag rabbla versen utantill. Det kan jag nog än idag.

Romaner

 1. Führerns barnmorska

  By: Robotham, Mandy Review by: Solveig Nordmark

  - Hennes namn är fräulein Eva Braun. Med de orden lutade sig kapten Stenz tillbaka i stolen, väl medveten om att han just släppt en bomb.

 2. Hur mår fröken Furukura?

  By: Murata, Sayaka Review by: Solveig Nordmark

  Hur mår fröken Furukura? Ja, det är det många som frågar sig. Hon får till och med höra att hon är helknäpp, att världen inte tillåter varelser som henne. Faktum är dock att fröken Furukura är utomordentligt lycklig. Tänk om folk bara kunde låta henne vara den hon är.

 3. Bränn alla mina brev

  By: Schulman, Alex Review by: Solveig Nordmark

  ”Några dagar under den heta försommaren 1932 uppstår en förbjuden kärlek. Insatserna är höga, passionen är på liv och död. Den inleds med ett försiktigt samtal en sen kväll på Sigtunastiftelsen och slutar i ett mordförsök två veckor senare.”.

Show more...

Spänning

 1. Rotvälta

  By: Alsterdal, Tove Review by: Solveig Nordmark

  ”Nu har det hänt igen. Polisen har släppt ut en sexdåre. Han har våldtagit och mördat och nu går han fritt omkring igen”. Rykten färdas fort och som dömd brottsling är det svårt att bli kvitt sitt förflutna, särskilt när man bor i glesbygden. Tove Alsterdal har återigen skrivit en roman som håller mig fången från första till sista ordet.

 2. De Kapabla

  By: Ekman, Klas Review by: Solveig Nordmark

  Mörker, humor och överraskningar. De Kapabla är en härlig feel bad-bok där två helt vanliga människor på värsta tänkbara sätt ställer till det för sig.

 3. Vänligheten

  By: Ajvide Lindqvist, John Review by: Solveig Nordmark

  Författaren John Ajvide Lindqvist kallas “Sveriges obestridlige skräckmästare”. Även hans nya roman Vänligheten innehåller vissa hemskheter, men övervägande är vänskap och kärlek. Sammantaget är Vänligheten en fantastisk skildring av nutidssamhället som alla kan känna igen sig i och ingen bör missa.

Show more...

Träffa de andra tipsarna

 1. Yvonne: trädgård & lite annat

  Content page

  Yvonne tipsar helst om trädgård när den säsongen sätter igång. Däremellan blir det allt möjligt. Gärna ljudböcker.

 2. Annika: dataspel och gaming

  Content page

  Annika tipsar helst om böcker om dataspel och gaming. Exempelvis guideböcker för olika spel, faktaböcker om e-sport, serier baserade på spel, skönlitteratur med anknytning till spel, creepypasta och science fiction om till exempel virtual reality.

 3. Julia: barn och engelskt

  Content page

  Julia tipsar helst om böcker för barn mellan 9-12 år. Den engelska litteraturen har ingen åldersbegränsning.

 4. Magnus: sci/fi och serier

  Content page

  Magnus tipsar helst om fantasy, science fiction och serier/manga. Du hittar honom även i podden Bokspanarna.

Här hittar du alla våra tips >>>