Sommar på bibblan

Här hittar du samlad information om sommaren på biblioteket.

I rådande tider är det mycket som är osäkert och annorlunda. Vi på biblioteket gör vårt bästa för att du ska få tillgång till litteraturen i sommar ändå, vare sig du läser med ögon eller öron, föredrar pappersböcker eller e-böcker. Så här ser sommaren ut på biblioteket i år!

Öppettider:
Måndag-fredag 12-16.

Telefontider: 
Måndag-fredag 10-16.

Tiderna gäller 8 juni till 16 augusti.

Den glada nyheten att transporterna av böcker i länet är igång igen har du förhoppningsvis inte missat. Logga in med lånekortsnummer/personnummer och PIN-kod på Bibblo.se så kan du i lugn och ro reservera böcker hemma.

Från den 1 juni kan du få sommarlån till 1 september på de flesta av våra böcker. Säg till i disken när du lånar så hjälper vi dig. Fortsatt gäller även fem omlån och inga förseningsavgifter på alla länets medier, så länge ingen annan står i kö.

Genom appen Biblio kan du låna och läsa 3 e-böcker eller e-ljudböcker per kalendermånad hemifrån soffan eller hängmattan. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och PIN-kod. Läs mer om våra digitala tjänster i länkarna nedan.

För dig som tillhör riskgrupp och inte bör komma till biblioteket har vi infört den tillfälliga tjänsten Bibblan Take-away. Hör av dig till oss så plockar vi ihop böcker till dig. Du kan sedan skicka en vän eller anhörig som hämtar böckerna. Läs mer om hur Bibblan Take-away går till här >>>

Även barnfamiljer kanske vill ha en take-away med barnböcker för de upp till 9 år? Då kan ni låna en överraskningskasse! Läs mer om hur det går till här >>>

Den här sommaren passar det bra att läsa extra mycket böcker. Hoppa på någon av våra sommaraktiviteter du med!

För barn och unga från 0-16 år:
Sommarboken >>>
Ta med Polarugglan på sommarlov >>>

För ungdomar och unga vuxa 13-25 år:
Sommarläsningsutmaning på Goodreads >>>

För vuxna:
Bokbingo >>>

Vi önskar er en riktigt glad sommar full av massor av härlig läsning!

Läs mer

  1. Bibblan Take-away

    Så här kan du lura viruset och ta del av bibliotekets resurser utan att utsätta dig själv eller andra för smittorisk.

Låna, läs och lyssna digitalt

  1. E-böcker

    Vill du läsa en bok på din surfplatta eller smarta telefon? Biblioteken i Norrbotten har ett stort utbud av e-böcker. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökrutan.

  2. E-ljudböcker

    Vill du lyssna på en e-bok? Här har vi samlat några listor som vi hoppas ska ge dig inspiration. Söker du en speciell titel eller författare så kan du använda sökrutan.

Audience:

Tags:

Thursday, June 4, 2020