Sommarboken

För barn och ungdomar som går ut förskoleklass till och med årskurs 6 i Gällivare kommun.

Läs eller lyssna på fem böcker och få en bokpresent!

För att delta så ska du läsa eller lyssna på minst fem böcker under sommarlovet. På biblioteket finns ett läshäfte som du fyller i när du läst dina böcker. Du får gärna berätta vilken bok du tyckte bäst om.

Du kan lämna in ditt läshäfte på Gällivare bibliotek eller bokbuss mellan den 1 juli och den 27 augusti. Du som är bokbusslåntagare kan lämna ditt läshäfte på den första turen på hösten.

Vi önskar dig en härlig lässommar!

Boktips

 1. Stöld

  By: Laestadius, Ann-Helén Review by: Hilkka Horsma

  Stöld är en bok som berör och upprör, på så många plan. Ännu mer när man vet att fast det är en påhittad berättelse så bygger den på verkliga händelser och attityder i vårt samhälle.

 2. Tritonus

  By: Westö, Kjell Review by: Solveig Nordmark

  Tritonus, djävulsintervallet, en kombination av toner som bildar dissonans i musiken. Kjell Westö har skrivit en vackert klingande roman om vänskapen mellan en dirigent med absolut gehör och en coverbandgitarrist som har svårt att hålla takten. Om när själva tillvaron känns dissonant och skavande och man gör sitt bästa för att få ro i själen.

 3. Motståndarna

  By: Norlin, Arne Review by: Annelill Mickelsson Vallin

  Det här är en riktigt bra trilogi som är spännande från början till slut. Läsvärd även för den som inte är sportintresserad.

 4. Karantändagboken

  By: Lucassi, Elin Review by: Julia Åhl Kunto

  En serietecknares försök att hålla i, hålla ut och hålla avstånd under 2020.

 5. Super Mario Adventures

  By: Takemura, Kentaro Review by: Annika Riekkola

  Super Mario är ett av väldens mest tidlösa spel. Oavsett om du är ett inbitet fan eller en nybliven spelare så lär du gilla denna fartfyllda mangaserie med de rörmockande bröderna Mario och Luigi från Nintendo!

Show more...

Fler tips

 1. Boktips 6-9 år

  En trevlig stund blir ännu bättre med en spännande, läskig eller rolig berättelse. Den bästa boken minns du för alltid. Att läsa själv eller tillsammans. Den här listan har barnbibliotekarier på Luleå stadsbiblioteket tagit fram.

 2. Boktips 9-12 år

  En bra bok är en paus från verkligheten, skola, träning, tjatiga föräldrar och krångliga kompisar. Denna tipslista har barnbibliotekarierna på Luleå stadsbibliotek tagit fram. Bli uppskrämd, glad eller förtrollad.