Sommaren med Ava

Varför inte läsa en somrig feelgood med lite svärta?

Sunnanby är en mindre ort några mil från Umeå. Dit kommer Ava för att ta hand om sin mormors hus som råkat ut för en vattenskada. Avas bossiga mamma mer eller mindre beordrar Ava att åka dit, och Ava som är van att lyda gör det. Hon har precis insett att förhållandet med pojkvännen Linus definitivt är över – när ”hotellstäderskan” svarar i hans telefon klockan elva på kvällen borde hon ha fattat misstankar, men vissa saker vill man bara inte se.

Saken är inte biff

Hantverkaren som mamman har bokat dyker inte upp på avtalad tid – Ava ringer och väcker (!) honom – men han kommer trots att han har semester.

Nu tror du som läsare att ”saken är biff”. Att det uppstår kärlek mellan Ava och Axel, som hantverkaren heter, och att de sedan lever lyckliga i alla sina dagar? Jodå, kärlek uppstår – men det är verkligen inte helt okomplicerat. Först ska Ava öppna sin mormors gamla café och hon ska locka en djupt deprimerad kvinna ur sin livsleda, och inte minst ska hon sätta sig upp mot sin dominanta familj.

Anna Lönnqvist, som skrivit tre relationsromaner, har hittills inte gjort mig besviken.

Mer från Anna Lönnqvist

 1. Tjugo år till dig

  By: Lönnqvist, Anna Review by: Agneta Krohn Strömshed

  Kan den norrländska fjällvärlden läka Linns trasiga hjärta?

 2. Julia och Jack

  By: Lönnqvist, Anna Review by: Agneta Krohn Strömshed

  Gammal kärlek rostar aldrig – eller?

Fler tips från Agneta

 1. The time of my life

  By: Ahern, Cecelia Review by: Agneta Krohn Strömshed

  Lucy Silchesters hela, snart 30-åriga, liv, går ut på att undvika jobbiga saker och hon ljuger ibland så hon nästan tror sig själv. Hennes vänner tror fortfarande efter nästan tre år att det var Lucy som dumpade den perfekte Blake när det i själva verket var tvärt om. De tror också att hon slutade på sitt förra välbetalda arbete på grund av att hon inte gillade arbetsgivarens etik och moral, när hon i själva verket fick sparken.

 2. Sarahs andra halva

  By: Genova, Lisa Review by: Agneta Krohn Strömshed

  Plötsligt händer det som jag som läsare bara väntat på - Sarah krockar!

 3. Imorgon är allt som vanligt

  By: Stoltz, Lina Review by: Agneta Krohn Strömshed

  Lilian är livrädd för att hennes hemlighet ska avslöjas! Jag läste den här boken med tårar i ögonen. Samtidigt - det kan bli år 2014 bästa högläsningsbok för mellanstadiet!

Show more...

Audience:

Tags:

Review by: Agneta Krohn Strömshed Friday, May 31, 2019