Spöken och gastar bland bokhyllorna

Barnboksveckorna är här igen, och i år är de rent förSKRÄCKliga.

Spöke
Nej, vi vill inte skrämma bort våra unga besökare, bara skrämma upp dem lite. Med spöken och monster i temat så tar biblioteken klivet in i zombievärlden och vampyrkulturen.

Spöken finns överallt

Ända sedan människan upptäckte elden har vi samlats runt lägerelden och berättat historier för varandra, och troligtvis även spökhistorier. Vi har lärt oss om varandras rädslor och på så vis skapat band till varandra inom gruppen. Spöken och monster finns över hela världen, och genom att lyfta fram det så vill vi visa på att vi både är lika och olika. Alla blir vi rädda någon gång.

I rummet och i rymden

Ni som besöker oss under dessa två förSKRÄCKliga veckor kan förvänta er att finna aktiviteter för barn upp till 12 år, tävlingar och såklart massor med härligt läskiga boktips.

Till Polarbibblo.se, vår webb-plats för barn, kan barn skicka in texter och teckningar som granskas av vuxna innan materialet läggs ut. Under Barnboksveckorna ser vi fram emot läskiga sagor, berättelser, dikter och teckningar som berättar om spöken, monster eller rädslor ingen annan visste fanns.

 

Tags:

Written by: Åsa Wilén Monday, October 31, 2016