Stå inte för nära kanten

Härligt! Vilken bra bok, en riktig bladvändare! Annika Mayer skriver om relationer mellan människor på ett naket och utlämnande sätt. Inget sockersött och förskönande utan precis som det är i verkliga livet. Jag önskar att alla skulle ha en vän som Kattis!

Hanna med rötter i Tyskland, uppvuxen i Gällivare och numera bosatt i Göteborg är i en väldigt tung del av livet. Hon är nyskild med två barn och utan bostad, lite pengar och ett hämmat känsloliv.

Hon försöker finna ut varför hon har så svårt med relationer samtidigt som hon slåss för att bli accepterad i Göteborgs reklambransch. För att komma någon vart reser hon till Gällivare och försöker prata med sin mamma, om sin uppväxt och vad som egentligen hände när föräldrarna skilde sej.

Med hjälp av en bunt brev som hon råkade hitta i ett källarförråd börjar hon sakta men säkert komma sanningen nära och genom att växelvis få följa med till Tyskland när Hanna och hennes bror Harry var små byggs en ganska mörk historia upp.

Hannas bästis Kattis, med sitt ”herre jumala” är en stor hjälp för Hanna och som finns där hur osams de än egentligen verkar bli.

Trots Micha, Hansi och Eric kommer Hanna framåt i livet, till viss del hjälpt av guppyfiskar och nyfikna barn.
Som sagt, jag önskar att jag och alla andra skulle ha en bästis som Kattis! Herre jumala!

Stå inte för nära kanten finns även att läsa som e-bok, du lånar som vanligt i katalogen.

Hoi, 2014

Tags:

Review by: Gunilla Almqvist Monday, April 6, 2015