Stjärnspäckat startfält på årets upplaga av Kiruna Bokfestival

När oktobervindarna viner runt husknutarna drar det ihop sig till den tredje upplagan av Kiruna Bokfestival och bland födelsedagspresenterna finns bland annat en helt ny festivalambassadör – författaren Åsa Larsson.

Kiruna Bokfestival 13-15 oktober.

Årets upplaga ger ett digert dagsprogram för barn och unga i samarbete med skolan: Förskolegrupper ska få komma på sagostund i Bokbussen som parkeras i Gruvstadsparken, Kirunas alla femteklassare har blivit inbjudna för att prata om den populära (och fantastiska) PAX-serien med författarna Åsa Larsson och Ingela Korsell. Tonåringarna bjuds på föreläsningar av Petter, om läs- och skrivsvårigheter och språkglädje, och Bea Uusma om Andréexpeditionens hopp och förtvivlan. Både Petter och Bea Uusma kommer också att göra kvällsframträdanden.

För allmänheten blir det ett tre-kvällars-program med två författare per kväll och chans till boksignering och ett hej i pausen. Det är ett brett och inspirerande program som läggs fram, med något för de flesta. Förutom Petter och Bea Uusma får publiken möta ”Lars Kepler”, Sara Lövenstam, Martin Luuk och Anna Fredriksson.

Bokfestivalen har även blivit med Bokmässa som går av stapeln den 14 oktober kl. 11.00 - 15.00 . Där finns det möjlighet att botanisera bland böcker, lokala författare och förlag. Under lunchtimmen anordnas också en Speakers Corner, där publiken under en timme får lyssna till 10 författare i Café Rost. Caféet har även har tagit fram både en festivalbakelse och en specialmeny för bokfestivalens kvällsprogram.

Alla aktiviteter som är öppna för allmänheten sker i Folkets Hus, författarna framträder i Nåjdens sal och Bokmässan håller till i Lars Jansson salen. Biljetter finns att köpa hos Kiruna Bokhandel. 150 kr/biljett och 400 kr/3 biljetter (6 författarbesök)

Varmt välkommen!

 1. Bjäran

  By: Larsson, Åsa
  Language:
  Swedish
  Published: 2015
  Classification: Hcg
  Available as: Book series
 2. Till offer åt Molok

  Subtitle: spänningsroman
  By: Larsson, Åsa
  Language:
  Swedish
  Published: 2012
  Classification: Hc.01
  Available as: Book
 3. Expeditionen

  Subtitle: min kärlekshistoria
  By: Uusma, Bea
  Language:
  Swedish
  Published: 2014
  Classification: Nsa:k
  Available as: Book
 4. Stalker

  Subtitle: kriminalroman
  By: Kepler, Lars
  Language:
  Swedish
  Published: 2014
  Classification: Hc.01
  Available as: Book
 5. 16 rader

  By: Askergren, Petter Alexis
  Language:
  Swedish
  Published: 2013
  Classification: Ijz Petter, pseud. för Petter Alexis Askergren
  Available as: Book

Tags:

Written by: Webbredaktionen Tuesday, September 22, 2015