Super Mario Adventures

Super Mario är ett av väldens mest tidlösa spel. Oavsett om du är ett inbitet fan eller en nybliven spelare så lär du gilla denna fartfyllda mangaserie med de rörmockande bröderna Mario och Luigi från Nintendo!

Otippade hjältar

Prinsessan Peach blir som vanligt kidnappad av den onde koopakungen Bowser, och det är upp till Mario och Luigi att rädda henne. Men det hela går inte riktigt som planerat. Istället blir det Peach och Luigi som måste komma till undsättning och hjälpa Mario. Peach är dessutom en riktigt tuff hjältinna, och Luigi crossdressar som värsta hemliga agenten för att infiltrera Kung Koopas slott!

Vrickat värre

Serien är skriven på engelska och är egentligen en samling av 12 kortare avsnitt från speltidningen Nintendo Power från 1992. Texten sprutar av ordvitsar och de färgglada illustrationerna är självklart starkt inspirerade av spelet, med förkrossande thwomps, taggiga spinys och ruggiga boos.

Mer Super Mario

 1. Super Mario Bros. encyclopedia

  Subtitle: the first 30 years : the official guide to the first 30 years, 1985-2015
  Language:
  English
  Published: 2018
  Classification: Rdcb(x)
  Available as: Book

Fler tips från Annika

 1. Koll på AI

  By: Allerup, Jesper Review by: Annika Riekkola

  Har du hört talas om artificiell intelligens? Du tycker att det låter coolt, men vet inte riktigt vad det är? Då ska du läsa Koll på AI, en lättläst bok för lite äldre barn och ungdomar!

 2. Life is strange

  By: Vieceli, Emma Review by: Annika Riekkola

  *Bae or Bay? Frågan som delar LIS-fans över hela världen!

Audience:

Tags:

Review by: Annika Riekkola Wednesday, May 12, 2021