Kindvarm sommarläsning - tipslista från Emma

Sommar och tid för att landa, och läsa! Dyk ner i en fullspäckad roman eller en mjuk diktsamling, med sommarvinden mot kinden.

Filmiskt

En nästintill filmisk läsupplevelse med högt tempo, jag ville bara läsa mer och mer – för att veta hur det skulle gå för bokens huvudperson Penny. En fartfylld och fullspäckad roman, som gjord för att läsas lediga dagar!

Ärlig feelgood

En feelgood som jag blev helt varm av. Den är självbiografisk och ärlig, livsbejakande och hoppfull. Tänker mig att den passar utmärkt att slukas i en behaglig hängmatta, förslagsvis.

 1. Resten av allt är vårt

  Av: Hamberg, Emma
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2019
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok

Ord som mjuka moln

Den här diktsamlingen la sig som mjuka moln på insidan. Jag åt dikterna som karameller, ungefär. Poeten Eva-Stina Byggmästar har ett språk som jag tycker mycket om. Kanske du med?

 1. I tvillingarnas tecken

  Av: Byggmästar, Eva-Stina
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2015
  Klassifikation: Svensk poesi
  Finns som: Bok

Yoga i Thailand

I denna bok hamnar du i Thailand. På yogaretreat. Det är en roman om att våga släppa taget, om vänskap, om relationer. Fin och läsvärd, tycker jag.

 1. Snö som föll i fjol

  Av: Seth, Oscar von
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2017
  Klassifikation: Svenska romaner och noveller, 2000-
  Finns som: Bok

Att våga flyga

En bok som riktar sig till barn – likväl som vuxna. En berättelse om konst, sorg, drömmar. Om att våga breda ut sina vingar och flyga, även fast det verkar svårt.

Hälsa på hos Emma

Här kan du träffa fler sommartipsare

 1. I skuggan av Corona - tipslista från Hilkka

  Skrivet av: Hilkka Horsma

  Våren 2020 har förändrat min och allas vår tillvaro som inget annat har gjort, någonsin. Coronaviruset tvingar mig att ändra mitt beteende. Jag undviker folksamlingar, affärer. Jag håller kontakt med vänner via telefon, vi möts över en fika emellanåt och helst utomhus.

 2. Perfekt sommar för Jane Austen - tipslista från Julia

  Skrivet av: Julia Åhl Kunto

  I sommar kommer jag inte bara att njuta av solsken, bad och grillat. Men jag kommer även att gästa Jane Austens underbara värld genom hennes böcker. Nu när situationen i världen ser ut som den gör tycker jag att det är skönt att sjunka ner i de gamla välbekanta historierna med en av mina favoritförfattare. Världsläget kan kopplas bort en liten stund och jag känner mig trygg med att jag vet vad som kommer att hända och hur det slutar för Jane Austens huvudpersoner. Ha en fantastisk lässommar!

 3. Garanterat bra böcker - tipslista från Magnus

  Skrivet av: Magnus Svartvall

  Vissa litterära stöd är mer kända än andra. När de flesta känner till åtminstone en nobelpristagare är det få som på rak arm kan nämna en författare till en kulturrådsbok. För att råda bot på det genomför kulturrådet under 2020 kampanjen #garanteratbraböcker. Så om du verkligen vill ge dig ut på ett läsäventyr i sommar så skulle jag rekommendera en kulturrådsbok. Du vet aldrig hur det kommer att sluta, du kan rent av lära dig något nytt :-)

 4. Fantasin ger själen vingar - tipslista från Annelill

  Skrivet av: Annelill Mickelsson Vallin

  Tänk vad häftigt det vore om du plötsligt upptäckte att du kunde förvandlas till ett djur, att vampyrer levde bland oss eller om du träffade på ett troll i skogen. Varför inte försjunka i en härlig fantasivärld och tänka på något helt annat än dagens nyhetsrubriker?

Taggar:

Skrivet av: Emma Skarpsvärd den 29 juni 2020