Hur bor Polarugglan?

Visst känner du till Polarbibblo.se? Då känner du säkert Polarugglan, vår trogna maskot. Det är en färgglad liten figur som levt på webbplatsen sedan 2013.

Vi vet att Polarugglan är orange och brun, oftast hänger i Polarbibblo.se. Vi vet också att den ibland är ute och reser, har sommarlov eller gömmer sig på olika bibliotek runtom i Norrbotten.

Det vi inte vet är vart den bor. Nu kan alla barn rita och skriva om hur de tror att Polarugglan bor och skicka in det till Polarbibblo.se. Här hittar du Polarbibblo.se >>>

Vår egen sajt för barn

Polarbibblo.se är en plats på nätet där barn kan leka och växa med ord. Den drivs av Regionbibliotek Norrbotten tillsammans med folkbiblioteken i Norrbotten. Webbplatsen är helt fokuserat på barns eget skapande och berättande. Med lite lek inblandat såklart.

Allt som skickas in till sidan gås igenom av redaktörerna som hjälpen barnen att få fram sin berättelse på bästa sätt, precis som när man skriver en bok eller artikel till en tidning.

Vi ses där!

Det här händer på biblioteken

 1. Bokklubben: Bokslukarna

  Datum tisdag 21 maj 14:30 - 15:30
  Plats Arvidsjaurs Kommunbibliotek

  Älskar du att läsa och vill dela med det andra? Vill du läsa men vet inte vad? Välkommen att vara med i vår bokklubb Bokslukarna!

 2. Babysång

  Datum onsdag 22 maj 10:00 - 10:30
  Plats Boden stadsbibliotek

  För barn ca 5-12 månader.

 3. Pyssel på bibblan

  Datum lördag 1 juni 12:30 - 14:30
  Plats Kalix Kommunbibliotek

  Kom och tillverka pappersblommor av kaffefilter eller crepepapper tillsammans med Marie

Visa fler arrangemang...

 1. Barn

  - en sida för vuxna om barnverksamheten på folkbiblioteken.

Skrivet av: Maria Öman den 26 februari 2019