Påskekrim

Skräm upp dig i påsk med en riktigt bra deckare!

Nu när vårljuset har anlänt är det tryggare att skrämma upp sig. Och med påsken i sikte så vill vi i webbredaktionen påminna om att det finns många bra deckare hos biblioteken i Norrbotten. I år inbjuder vi dig att skicka in ditt bästa (hemskaste) tips.

Låna en bok och leta upp en lämplig snögrop i solen. Ett typiskt bra sätt att fira lediga dagar.

Påskekrim har vi tagit efter från vårt kära grannland Norge, och det sägs att denna tradition är drygt 80 år. Imponerande.

 1. Skicka in ditt bästa påskekrim

  Skrivet av: Webbredaktionen

  Sitt inte och var hemlig med ditt bästa tips. Berätta för hela världen om din bästa deckare! Vad gillar du? Mysrysare, total skräckupplevelse eller en serie? Vi tar emot alla.

Läsarnas hemskaste tips

Jag vill tipsa om böckerna om Dimön: Sekten på Dimön, Sekten som återuppstod och Sektens Barn av författaren Mariette Lindstein.
Göran, Luleå.

Omdöme: Mullvaden av författaren John le Carré är en intelligent spionthriller med huvudpersonen Smiley som söker en dubbelagent i MI6.

Omdöme: Lars Keplers alla böcker rekommenderar jag att krypa upp i soffan med och varför inte en god kopp te. Du kommer inte att kunna slita dig men akta dig för att läsa sen kvällstid om du är mörkrädd!

Omdöme: Kråkflickan/Hungerelden/Pythians anvisningar av författaren Jerker Eriksson. En oklassisk men vansinnigt spännande kriminaltrilogi. Som huvudperson får man följa psykologen Victoria Bergman som är expert på barn traumatiserade av krig. Hennes egna barndom vävs skickligt in i berättelsen och när allt uppdagas i sista boken får man sig en rejäl överraskning! Psykologisk krim när den är som allra llra bäst!

Skräcklyssning som fängslar

Det är namnet på Sveriges radios följetonger. Här hittar du alla rysliga avsnitten >>>

Agnetas favoriter

Tipslista - Från serier till mörkrädd

 1. Deckare

  "Hans fötter hade inte mer än nätt och jämnt fått kontakt med de släta stenarna på kyrkans gång förrän han visste att det var någonting som inte var som det skulle.". Ur Ond skörd.

Bibblo-tipsarnas favoriter

 1. En förgiftad man

  Av: Robinson, Peter Tipsat av: Kristian Priemel

  Den här boken handlar om en förtärande inre och yttre skuld.

 2. Okänd kontinent

  Av: Vargas, Fred Tipsat av: Kristian Priemel

  Jean-Baptiste tycks vara ett populärt förnamn i orten Bearn i södra Frankrike.

 3. Rotvälta

  Av: Alsterdal, Tove Tipsat av: Solveig Nordmark

  ”Nu har det hänt igen. Polisen har släppt ut en sexdåre. Han har våldtagit och mördat och nu går han fritt omkring igen”. Rykten färdas fort och som dömd brottsling är det svårt att bli kvitt sitt förflutna, särskilt när man bor i glesbygden. Tove Alsterdal har återigen skrivit en roman som håller mig fången från första till sista ordet.

 4. Vit syren

  Av: Sahlström, Cecilia Tipsat av: Yvonne M Nilsson

  Ruggig och spännande läsning med Kommissarie Sara Vallén och inspektör Rita Anker.

 5. Vargasommar

  Av: Rosenfeldt, Hans Tipsat av: Agneta Krohn Strömshed

  Staden Haparanda är en av huvudkaraktärerna i den här mycket läsvärda spänningsromanen – ja du läser rätt, Haparanda. Spänn fast säkerhetsbältet för nu åker vi!

 6. Den tysta patienten

  Av: Michaelides, Alex Tipsat av: Hilkka Horsma

  En thriller som på ytan verkar vara helt utan spänning. Man vet från början vem som är mördaren. Men självklart är det inte så enkelt. Motivet till mordet nystas upp bit för bit och både händelser tidigare och i nutid överraskar. Så visst är det spännande!

 7. Korthuset

  Av: Dobbs, Michael Tipsat av: Kristian Priemel

  Originaltiteln är House of cards. Och ja, detta är den bok som inspirerat till minst 2 längre filmatiserade serier om maktspelet bakom kulisserna i den politiska världen.

 8. Stjärnan från Nord

  Av: John, David Tipsat av: Hilkka Horsma

  Obehagligt spännande thriller som utspelar sig i en totalitär stat, Nordkorea. Det som griper mig mest är skildringen av den misär och fattigdom som flertalet lever i. Den enorma rädsla för att bli angiven till myndigheterna för att man inte vördar och respekterar den Store ledaren och de grymma bestraffningarna som då följer.

 9. Förrädare

  Av: Scott, Manda Tipsat av: Kristian Priemel

  En äldre kvinna skjuts till döds. En effektiv fransk kommissarie får gå tillbaka till andra världskriget för att lösa mordet.

 10. Blommor över helvetet

  Av: Tuti, Ilaria Tipsat av: Hilkka Horsma

  Ett vedervärdigt omänskligt experiment, ett mordoffer som fått ögonen utrivna, en barsk kriminalkommissarie med allvarliga hälsoproblem, en idyllisk bergsby i italienska alperna där invånarna gör allt för att dölja sina hemligheter. Resultatet av de här komponenterna är en riktigt ruggig thriller som är svår att släppa!

Visa fler sidor...

Taggar:

Skrivet av: Webbredaktionen den 28 mars 2018