Påskekrim 2020

Skräm upp dig i påsk med en riktigt bra deckare!

Dekorationsbild. Länk till tipslista deckare.

Nu när vårljuset har anlänt är det tryggare att skrämma upp sig. Och med påsken i sikte så vill vi i webbredaktionen påminna om att det finns många bra deckare hos biblioteken i Norrbotten. I år inbjuder vi dig att skicka in ditt bästa (hemskaste) tips.

Låna en bok och leta upp en lämplig snögrop i solen. Ett typiskt bra sätt att fira lediga dagar.

Påskekrim har vi tagit efter från vårt kära grannland Norge, och det sägs att denna tradition är drygt 80 år. Imponerande.

Läsarnas hemskaste tips

Jag vill tipsa om böckerna om Dimön: Sekten på Dimön, Sekten som återuppstod och Sektens Barn av författaren Mariette Lindstein.
Göran, Luleå.

Dekorationslist i orange.

Omdöme: Mullvaden av författaren John le Carré är en intelligent spionthriller med huvudpersonen Smiley som söker en dubbelagent i MI6.

Dekorationslist i orange.

Omdöme: Lars Keplers alla böcker rekommenderar jag att krypa upp i soffan med och varför inte en god kopp te. Du kommer inte att kunna slita dig men akta dig för att läsa sen kvällstid om du är mörkrädd!

Dekorationslist i orange.

Omdöme: Kråkflickan/Hungerelden/Pythians anvisningar av författaren Jerker Eriksson. En oklassisk men vansinnigt spännande kriminaltrilogi. Som huvudperson får man följa psykologen Victoria Bergman som är expert på barn traumatiserade av krig. Hennes egna barndom vävs skickligt in i berättelsen och när allt uppdagas i sista boken får man sig en rejäl överraskning! Psykologisk krim när den är som allra llra bäst!

Dekorationslist i orange.

Skräcklyssning som fängslar

Det är namnet på Sveriges radios följetonger. Här hittar du alla rysliga avsnitten >>>

Tipslista - Från serier till mörkrädd

 1. Deckare

  "Hans fötter hade inte mer än nätt och jämnt fått kontakt med de släta stenarna på kyrkans gång förrän han visste att det var någonting som inte var som det skulle.". Ur Ond skörd.

Bibblo-tipsarnas favoriter

 1. De Kapabla

  Av: Ekman, Klas Tipsat av: Solveig Nordmark

  Mörker, humor och överraskningar. De Kapabla är en härlig feel bad-bok där två helt vanliga människor på värsta tänkbara sätt ställer till det för sig.

 2. Samtal från en ängel

  Av: Musso, Guillaume Tipsat av: Yvonne M Nilsson

  Vad skulle hända om du förväxlade din mobiltelefon med någon och den personen kunde se dina foton, vänner och kanske upptäcka något som du inte vill ska avslöjas?

 3. 22/11 1963

  Av: King, Stephen Tipsat av: Solveig Nordmark

  Hur skulle världen ha sett ut om president John F Kennedy blivit kvar i livet? Kanske hade jorden varit en fredligare plats utan raskrig, religionskrig och terrorism. Eller så hade planeten varit helvetet självt, närapå utplånad av kärnvapen. Dessa spekulationer ligger till grund för Stephen Kings storverk 22/11 1963.

 4. En förgiftad man

  Av: Robinson, Peter Tipsat av: Kristian Priemel

  Den här boken handlar om en förtärande inre och yttre skuld.

 5. Okänd kontinent

  Av: Vargas, Fred Tipsat av: Kristian Priemel

  Jean-Baptiste tycks vara ett populärt förnamn i orten Bearn i södra Frankrike.

Visa fler sidor...

Taggar:

Skrivet av: Webbredaktionen den 28 mars 2018