Bokcirkla med oss digitalt!

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

23 februari tisdag 2021
04 maj tisdag 2021
2021-02-23 till 2021-05-04.
Plats Överkalix bibliotek
Målgrupp:

Överkalix bibliotek har nu en digital bokcirkel via bokcirklar.se!

Under våren läser vi tre böcker och diskuterar digitalt. Varje vecka läggs ett par frågor om den aktuella boken upp, som du kan besvara när du vill. Man behöver alltså inte ha läst hela boken, utan kan läsa och svara på diskussionsfrågor allt eftersom. Den femte veckan hålls ett Jitsi-möte som deltagarna kan delta i och då diskutera boken i sin helhet och ge ett slutligt omdöme. Du kan då även tipsa om andra böcker du läst. Du kan också välja att endast delta i diskussionsfrågorna på bokcirklar.se, eller tvärtom, att bara delta i slutdiskussionerna av respektive bok via Jitsi-möten.

https://bokcirklar.se/medlemmar/bibliotekoverkalix/

23 februari diskuterar vi Lisa och Lilly: En sann kärlekshistoria av Mian Lodalen

25 mars diskuterar vi Små eldar överallt av Celeste Ng

4 maj diskuterar vi Överlevarna av Alex Schulman

Varje vecka läggs även ett par bokcirkelfrågor upp på bokcirklar.se där du kan delta skriftligt!

Alla böckerna finns i ett begränsat antal på biblioteket, alla titlarna finns även som e-böcker på bibblo.se, samt som talbok. Talbokspelare finns i begränsad upplaga att låna under en begränsad tid.

Böckerna finns även i Legimus som talbok med text.

Ring, skicka sms eller mejla till oss om du vill ha en bokcirkel-bok för avhämtning! Vi lånar ut den till dig och ställer ner i hallen för upphämtning.

Du får även med instruktioner om hur du skaffar konto på bokcirklar.se, hur du går med i en bokcirkel på bokcirklar.se, samt hur du använder Jitsi för att ansluta till video-mötet.