Boktransporterna är igång igen!

-Det känns bra att återigen på ett enkelt sätt kunna erbjuda biblioteksanvändarna hela det fantastiska utbud av böcker som finns på biblioteken i Norrbotten, säger Johan Söderberg, bibliotekschef i Piteå.

Den 6 december 2019 pausades medietransporterna mellan kommunerna och ett begränsat reservationssamarbete infördes inom Biblioteken i Norrbotten. Vi kan nu med glädje meddela att samarbetet åter är igång. Med ett gemensamt utbud av böcker och ljudböcker kan norrbottningarna låna och återlämna på valfritt bibliotek. Företaget PostNord AB är Biblioteken i Norrbottens nya medietransportör.

Service för personer som är 70+ eller tillhör en riskgrupp

För de personer som inte kan besöka biblioteket erbjuds hämtning eller hemleverans av böcker. Kontakta biblioteket för mer information om vad som gäller i din kommun. Kontaktuppgifter till alla bibliotek hittar du på startsidan.
 

Om Biblioteken i Norrbotten

Folkbiblioteken och Regionbibliotek Norrbotten samarbetar inom organisationen Biblioteken i Norrbotten för att erbjuda bra bibliotekstjänster för regionens invånare. Biblioteken i Norrbotten finns på 42 platser, bibliotek och bokbussar, i 14 kommuner. Två digitala bibliotek ingår också i samarbetet, Bibblo.se och Polarbibblo.se.
 

den 18 maj 2020